Тридневен форум на високо равнище за цифровото земеделие събра над 280 участници от ЕС и Западните Балкани в София

AGROHUB.BG – Българският дигитален иновационен хъб за земеделие беше представен от Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации, по време на експертния панел от Форума на високо равнище за цифровото земеделие „Заедно за силно цифрово земеделие“. Събитието се проведе от 18 до 20 април 2018 г. в рамките на програмата на българското председателство на Съвета на ЕС. Тридневният форум беше организиран от FAO - Организацията на ООН за прехрана и земеделие, Института за агростратегии и иновации, в партньорство с Министерството на земеделието, храните и горите.
„Ние от Института за агростратегии и иновации поехме тази изключително частна инициатива и бихме искали да ви поканим да се включите в този Дигитален иновационен хъб“, обърна се към участниците във форума Светлана Боянова и призова „да се съберем на едно място заедно и да работим за внедряването на дигиталните иновации в практиката“. Тя поясни, че Дигиталният иновационен хъб е фокусиран върху всички участници по цялата агро-хранителна верига.
Според Светлана Боянова проведеният форум на високо равнище е отправна точка за изготвянето на национална стратегия за цифровизиране на земеделието и че той ще бъде една много добра подготовка за следващата Обща селскостопанска политика след 2020 г., в чиито приоритети ще залегне съвместната работа на фермерите, както и дигитализацията на земеделието и агро-хранителния сектор.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

Великотърновската пивоварна „Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел. Тя...

Хранителна индустрия

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри  68-та среща на Консултативния съвет на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия