Добра реколта в лошо време?Може.

Не се оплаквам от тази година, която донесе доста сериозни загуби на повечето колеги. Ако гледаш оптималните декари, може да прибереш своевременно реколтата. Проблем е за големите фирми, които стопанисват стотици хиляди декари земя. Никога няма да успеят да приберат качествена реколта при такава трудна година като 2018. Аз нямам намерение да увеличавам много площите, защото за мен най-добрият вариант е 10 хиляди декара. Позволява за пет дни да приключиш всяка кампания – оран, сеитба, жътва. Няма да се оплакваш от времето.
Думите са на зърнопроизводителя Тошко Методиев от монтанското село Василовци,който от 1990 г. е в бранша и оттогава е верен фен на марката Case IH (виж на стр. 6).
Явно не само ограничените площи, които обработва нашият еврофермер, са допринесли за успешната му жътва. Герой в битката с лошото време по жътва е комбайнът му Case IH. А ние с младата колежка Биляна Алексиева веднага приемаме поканата на компанията да участваме в Case IH IH Press еvent 2018.
...За два дни в края на юли в района на Дрезден, Германия, групата ни от 20 европейски агромедии беше запозната с последните новости в бранда Axial-Flow и неговия Control Traffic Farming concept. Събитието започна със среща с топ мениджмънта на Case IH. Продължи с Ride & Drive на нива до Дрезден, където Биляна първа жъна с Case IH 7250, за да се убеди колко лесно се управлява умната техника.
Събитието завърши с барбекю, музика на живо и нощно шоу на комбайните.
Топ новината за всички агромедии стана Hololens Techno­logy на Microsoft, която вече работи и за Case IH. (В следващия брой очаквайте интервю с Lars Knoke, мениджър Hololens/DACH.)
С какво комбайните Case IH се различават от останалите?
На този въпрос Sam Acker, мениджър на Case IH IH, отговори така:
„Комбайните Case IH се различават от останалите със своите уникални качества, мултифункционалност и гаранция за високо качество на зърното.”

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст. Поскъпването ще е факт към края на септември...

Хранителна индустрия

Реколтата от грах и зелен фасул е  с 50 %  по-малка

Реколтата от грах и зелен фасул е с 50 % по-малка

Огромен недостиг на зеленчуци се очертава в България. Tрябва да се даде възможност на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия