Отличихме нашите еврофермери

За осемнайсета поредна година списание „Агробизнесът“ обяви традиционните награди „Еврофермер“ и „Млад еврофермер“ на изискана церемония в столичния ресторант „Капри“. За 2018 година призовете получиха зърнопроизводителят Боян Бурчин от Вълчедръм и председателят на земеделската кооперация в свищовското село Хаджидимитрово Бисер Борисов. Отличията връчиха заместник-министърът на земеделието доц. д-р Янко Иванов и икономическият съветник в представителството на Европейската комисия в София Цветан Кюланов.
За приза в традиционния конкурс „Еврофермер на годината“ и „Млад еврофермер на годината“ бяха номинирани хора от земеделския бранш, които въпреки проблемите продължават и през ум не им минава да се отказват. Вървят напред и нагоре, срещат трудности, борят се с бюрокрацията, преодоляват времето и климата, прескачат препятствия.
„Вие представлявате достойно вашите семейства, местните общности и страната си. Конкурсът е признание за централната роля на земеделските производители в българското общество. Често казвам, че земеделските стопани са работниците от първа линия на обществото – нашата „бойна единица“, която осигурява разнообразни ползи и обществени блага“, пък казва в специално обръщение към родните стопани еврокомисарят по земеделие Фил Хоган. В него той отбелязва ползотворната работа на списанието за насърчаване интеграцията на българските фермери в Европа. Вижте повече в броя.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш, заяви министърът...

Пазари, борси, цени

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на Европейския...

Хранителна индустрия

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

8 души са заболели от трихинелоза в Бургас след консумация на луканки. Деликатесът бил...

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия