ИЗЯВЛЕНИЕ НА CEETTAR относно НАСТОЯЩИТЕ ДЕМОНСТРАЦИИ НА ФЕРМЕРИТЕ В ЕС

Европейската организация на предприемачите в селското, селското и горското стопанство (CEETTAR) смята, че иновативните подходи, възприети от изпълнителите, вече, но не достатъчно, са взети под внимание в настоящия дебат.

В цяла Европа фермерите демонстрират, за да настояват за забавяне на движението към по-устойчиво селско стопанство. CEETTAR счита, че устойчивостта може да бъде постигната само чрез навременна програма. Някои мерки като промените в специалния данък върху дизеловото гориво трябва да бъдат смекчени с компенсаторни мерки.

Сега обаче нашият бизнес модел трябва да бъде преразгледан с оглед на предизвикателствата пред опазването на климата. Изпълнителите са част от решението на уравнението. Изпълнителите предоставят решения за прецизно земеделие на фермерите, които могат да имат незабавен достъп до тези нови технологии. Като стимулират използването на тези технологии, изпълнителите ги правят достъпни за всички земеделски производители в ЕС, големи или малки.

Чрез своите практики изпълнителите създават мост между защитата на биоразнообразието и производството на храни. Следователно дискусиите трябва да се съсредоточат върху това как да се използват максимално технологичните възможности за намаляване на потреблението на енергия, количеството напръскани пестициди и други практики, които са на път да бъдат забранени без разумни алтернативи на пазара.

CEETTAR иска да види принципа на предпазливостта на ЕС балансиран с принципа на ЕС за иновации, за да създаде печеливша ситуация между всички участници във веригата на стойността на хранително-вкусовата промишленост, в която фермерите наемат високо оборудвани машини, предоставяни от изпълнители. Дебатът трябва да бъде насочен към по-оптимистичен подход. Мисията за бъдещето все още е да се максимизират добивите, но и да се увеличи максимално опазването на околната среда.

За CEETTAR:

Европейската конфедерация на предприемачите в селското, селското и горското стопанство, създадена през 1961 г., представлява около 150 000 компании и близо 600 000 работници. Тя има за цел да представлява интересите на наземните изпълнители в Европа. През 2014 г. Европейската мрежа на горските предприемачи реши да се слее с CEETTAR, което доведе до по-силна и по-представителна единна организация, представляваща наземните изпълнители на ниво ЕС. CEETTAR има за цел да бъде проактивна сила в полза на изпълнителите и селската икономика на европейско ниво.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Петък, 12 Април 2024

За втора поредна година Европейската комисия стартира второто издание на конкурса „Наградите за вдъхновение...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

Четвъртък, 04 Април 2024

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката   Годишният мозъчен тръст на Федерацията на производителите на селскостопански машини...

Компании, Събития, Анализи

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Четвъртък, 11 Април 2024

AMI, Бристол, 11/04/2024 AMI са развълнувани да обявят публикуването на нашия най-нов доклад за...

Реколта, Пазари, Цени

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Събота, 13 Април 2024

„Българските винопроизводители съчетават историческите традиции, които имаме с новите модерни технологии и създават вина...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.