Лято 2023 г., работната площадка на Agrilevante

Подготвя се поредното издание на международното изложение за технологии за средиземноморско земеделие. Цялата изложбена площ на панаира в Бари е натоварена, а конферентната програма и информационните и обслужващи дейности, осъществявани чрез уебсайта на изложението, също вървят на пълни обороти.

 

С разпределянето на изложбено пространство и подреждането на тематични зони и съоръжения за демонстрационни дейности и конференции, международното изложение Agrilevante завърши най-важната си организационна фаза. Провежда се на панаирните площадки в Бари от 5 до 8 октомври и предлага най-добрите технологии за селскостопанско производство в Средиземноморския регион, в изложението участват повече от 300 компании, покриващи цялата изложбена площ, налична на панаирните площадки. Офисите на FederUnacoma, Федерацията на производителите на селскостопански машини, която е директен организатор на събитието, вече работят, за да планират организацията и логистиката на изложението, което се фокусира върху шест тематични области (отглеждане на зърнени култури, лозарство, маслини отглеждане, овощарство и зеленчукопроизводство, животновъдство, нехранителни култури). Той включва голяма изложбена секция в рамките на залите и нова структура за приемане на официални чуждестранни делегации, организирани в сътрудничество с агенцията ICE, плюс съоръжения, посветени на изложбата на добитък, и открити площи, оборудвани за роботика и 4.0, за биоенергийни вериги и за тестове за умения при работа с механично оборудване. Календарът на конференциите и срещите от технически и информативен характер също е в процес на финализиране, с повече от 20 събития, посветени на подходящи теми за селското стопанство в района на Средиземноморието, насърчавани от университетите в Бари и Фоджа, от секторните издатели L'Informatore Agrario и New Business Media, или директно от FederUnacoma в сътрудничество с отдела по земеделие на регион Пулия, с Ciheam Bari и Internationalia, издателят на списанието Africa Affari. Пълната гама от информация и услуги е достъпна на официалния уебсайт на Agrilevante, където вече е публикуван и каталогът и където посетителите могат да се регистрират и да получат безплатен входен билет за събитието. Също чрез сайта е възможно да се абонирате за бюлетина, за да бъдете в крак с всички последни новини от шоуто, докато скоро ще бъдат открити нови секции, посветени на специални инициативи, които се провеждат по време на шоуто, като напр. Mech@griJobs и Il Contoterzista Driver Trophy.

 

Рим, 3 август 2023 г

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Вторник, 20 Февруари 2024

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции, заяви...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Понеделник, 19 Февруари 2024

163 фирми вече са заявили участие върху повече от 33 хиляди кв.м. изложбена площ     Шестнадесетото...

Компании, Събития, Анализи

Шест български вина със „Златен ритон” от Международния конкурс

Шест български вина със „Златен ритон” от Международния конкурс

Четвъртък, 22 Февруари 2024

Шест български вина спечелиха приза „Златен ритон“ от Международната специализирана изложба ВИНАРИЯ 2024. Два...

Реколта, Пазари, Цени

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25% и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

Вторник, 20 Февруари 2024

Изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката...

Иновации, Обучение, Агросвят

Macfrut 2024: акцент върху иновациите и устойчивостта в земеделието

Macfrut 2024: акцент върху иновациите и устойчивостта в земеделието

Четвъртък, 22 Февруари 2024

Международното изложение за плодове и зеленчуци Macfrut, което ще се проведе в Римини, Италия...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.