Десертното грозде - звезда на Macfrut 2024

От 8 до 10 май 2024 г. в Римини Експо Център ще се проведе глобално събитие за веригата за доставки на десертно грозде: основни играчи в индустрията и водещи международни експерти, пазарни тенденции, технически обиколки и голямо тестово поле.

 

Чезена (25 януари 2024 г.) – Голямо глобално събитие, което ще насочи вниманието към десертното грозде, включващо водещи световни играчи, пазарни тенденции, маркетингови политики, нови сортове, технически и технологични иновации, голямо тестово поле и обиколки с екскурзовод. Като звезден продукт на 41-ото издание на Macfrut, международното търговско изложение за сектора на плодовете и зеленчуците, което ще се проведе в Римини Експо Център от 8 до 10 май 2024 г., десертното грозде ще бъде в светлините на прожекторите на Macfrut Table Grape Симпозиум, събитие, посветено на професионалистите във веригата за доставки, което е настроено да привлече водещи експерти и играчи в индустрията от цял свят. Това събитие ще се върти около четири теми: международен симпозиум с участието на компании и технически и научни експерти, посещения на място, за да научите повече за техническите аспекти, изложбена площ с водещите световни производители в сектора и дейности за работа в мрежа.

Симпозиумът ще бъде координиран от Бруно Мезети от Политехническия университет Марке. „В световен мащаб производството на десертно грозде бележи положителна тенденция на растеж, която се оценява на 5,7% и дори може да достигне 14% в Европа, особено след като са разработени нови системи за засаждане с нови сортове десертно грозде без семки, по-специално в Италия. Всъщност Италия е страната номер едно по производство и износ на десертно грозде в Европа: тя произвежда приблизително 1 милион тона грозде, от които почти две трети в Пулия и една трета в Сицилия. Това е много важно постижение и от гледна точка на икономиката и заетостта. Симпозиумът ще даде възможност на международно известни изследователи и експерти от публичния и частния сектор да се съберат и да обсъдят въпроси, свързани с иновациите и защитата на сортовете растения, техниките за размножаване на растенията и качеството на доставките за разсадници, нови производствени системи, включващи техники за прецизно земеделие, качество и управление на пазара.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Петък, 12 Април 2024

За втора поредна година Европейската комисия стартира второто издание на конкурса „Наградите за вдъхновение...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

Четвъртък, 04 Април 2024

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката   Годишният мозъчен тръст на Федерацията на производителите на селскостопански машини...

Компании, Събития, Анализи

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Четвъртък, 11 Април 2024

AMI, Бристол, 11/04/2024 AMI са развълнувани да обявят публикуването на нашия най-нов доклад за...

Реколта, Пазари, Цени

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Събота, 13 Април 2024

„Българските винопроизводители съчетават историческите традиции, които имаме с новите модерни технологии и създават вина...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.