Пръскачката робот GUSS Automation - с награда Davidson

Асоциацията на производителите на оборудване (АЕМ) и Американското общество на аграрните и биологични инженери (ASABE) представиха в Милуоки, САЩ, вторите годишни награди Davidson. Те отиват при трите най-иновативни продукта, селектирани от АЕ50. Победителите са
-    GUSS – за GUSS Automation (Global Unmanned Spray System Глобална система за пръскане без използване на допълнителна работна ръка )
-    CapstanAG™ за  SwathPro™ Aerial Application
-    SystemAgGateway Corporation за  Agri Data Applica Program Toolkit (ADAPT)& ISOBUS Plugin

Наградата Davidson има за цел да отличи иновации, които бележат истински пробив в областта на аграрното, хранителното и биологичното инженерство.

„Ние сме въодушевени от напредъка на аграрното инженерство и позитивния ефект, който то има върху фермерите и възможността те да работят по ефективноо”, каза Курт Блейдес, вицепрезидент за селското стопанство в АЕМ. „Тези три продукта дават решения, които истински представят духа на Дж.Б.Дейвидсън и иновативното наследство, което имаме в областта на земеделието.

Дарин Дролингер, изпълнителен директор на ASABE, е изключително доволен от сътрудничеството с АЕМ. „Специфичните характеристики на тези продукти представят разнообразието в инженерния сектор в селското стопанство, както и различните компании, които продължават да представят нови технологии и вдъхновяващи подобрения на пазара. Г-н Дейвидсън би бил възхитен от технологичното ниво, достигнато в селскостопанското оборудване”.

Наградата Davidson носи името на Дж.Б.Дейвидсън, баща на модерното аграрно инженерство. Тя отдава дължимата почит на всички, допринесли за развитието на инженерната мисъл и на инженери като Дж.Б.Дейвидсън, които се стремят да намерят по-добър и ефективни технологични решения. Победителите са селектирани от специален комитет, обявен на Конференцията на АЕМ в началото на февруари.

Асоциацията на производителите на оборудване (АЕМ) е базирана в Северна Америка търговска група, представляваща производители и доставчици на off-road оборудване. Организацията обединява над 1000 компании и повече от 200 продуктови линии в областта на селското стопанство и индустрии, свързани със строителството. Тези индустрии осигуряват над 1,3 млн. работни места в САЩ и още 149 000 в Канада. Производителите на оборудване допринасят със 188 млрд.  долара към икономиката на САЩ и Канада. През 2019 г. АЕМ чества своята 125-а годишнина.

Американското общество на аграрните и биологични инженери (ASABE) е международна научна и образователна организация, посветена на прогреса на инженерството, приложимо в аграрния, хранителния и биологичния сектор.

Агрополитиката, Говори Брюксел

Отчитаме напредък на платформите за борба с дезинформацията, но предстои още много работа

Отчитаме напредък на платформите за борба с дезинформацията, но предстои още много работа

Българският еврокомисар Мария Габриел заедно с комисар Джулиан Кинг представиха 18-ия доклад за сигурността,...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Приаксор – Бъдещето днес в растителната защита

Приаксор – Бъдещето днес в растителната защита

Приаксор е името на фунгицида от БАСФ, който е отговорът към новите предизвикателства в...

Форуми, Анализи, Коментари

Любители на вкусната храна се събират на първи фестивал "Родопска угодия" в гр. Девин

Любители на вкусната храна се събират на първи фестивал "Родопска угодия" в гр. Девин

Любители на вкусната храна, на родопските традиции и на удоволствията се събират на първи...

Пазари, Борси, Цени

България е изнесла храни за 5.9 млрд. лева

България е изнесла храни за 5.9 млрд. лева

България е изнесла  храни за 5.9 млрд лева-рекорд за цялата история на страната. Πpинoc...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

ДФ „Земеделие“ одобри 148 общински проекта за над 44 милиона лева

ДФ „Земеделие“ одобри 148 общински проекта за над 44 милиона лева

Приключи обработката на проектните предложения за детски градини, училища, спортни площадки и физкултурни салони...

Иновации

ЕК  приветства  бъдещата програма на ЕС за научни изследвания и иновации- „Хоризонт Европа"

ЕК приветства бъдещата програма на ЕС за научни изследвания и иновации- „Хоризонт Европа"

Институциите от ЕС постигнаха частично политическо споразумение относно „Хоризонт Европа", което предстои да бъде...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.