BASF и служителите на компанията даряват 4,1 млн. евро за хората в Украйна

  1. Служителите на BASF подкрепят украинските си колеги с рекордната сума от над 2 млн. евро;
  2. BASF удвоява дарението в полза на украинските бежанци

Служителите на BASF дариха 2 072 469 евро на BASF Stiftung (Фондацията на BASF) като част от фирмената инициатива #ColleaguesForUkraine. Това е най-високият резултат от дарителска кампания на служителите на BASF до момента. Компанията ще удвои тази сума, в резултат на което фирмата и служителите ѝ ще дарят общо над 4,1 млн. евро в полза на колегите си от BASF в Украйна, както и на бежанците, засегнати от войната.

Дарението е допълнение към сумата от 1 млн. евро спешна помощ, която BASF вече предостави в края на февруари, както и към текущата финансова подкрепа на компанията за украинските си колеги.

Сумата, дарена от служителите, ще бъде предоставена изцяло за екипа на BASF в Украйна. Втората половина от общата сума (парите, добавени от BASF) ще бъде предназначена за украинските бежанци. Дарението ще бъде предоставено на UNO-Flüchtlingshilfe, германският партньор на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

„Всички сме смаяни и благодарим от сърце за огромното желание за помощ, което BASF и колегите проявиха“, каза Тибериу Дима, управляващ директор на BASF Украйна. „Много от нашите украински колеги загубиха всичко и тези пари ще им помогнат да изградят нов живот”, допълни той.

„Резултатът надмина всички очаквания и съм горд, че глобалният екип на BASF показа невероятна солидарност в тези трудни времена“, каза председателят на борда на компанията Мартин Брудермюлер. „От името на целия Съвет на изпълнителните директори бих искал дълбоко да ви благодаря. Нека продължим да стоим заедно като един отбор по време на тази криза!", каза още той.

Петер Руенстрот-Бауер, национален директор на UNO-Flüchtlingshilfe, германският партньор на Върховния комисариат на ООН за бежанците, каза: „В момента в Украйна сме свидетели на най-бързо растящото движение на бежанци в Европа след Втората световна война. Наложи се милиони да потърсят защита в съседните страни. В същото време целият ни екип е изключително доволен и благодарен за невероятната подкрепа за животоспасяващите ни усилия по време на тази криза. Голямото желание да помогнат и солидарността на служителите на BASF са впечатляващи и от името на Върховния комисариат на ООН за бежанците искам да благодаря на всеки един от вас. В резултат на вашия ангажимент, ние успяхме да помогнем с най-необходимите неща на хората, които трябваше да избягат от Украйна и да потърсят убежище в съседни страни", допълни той.

За BASF

В BASF създаваме химия за устойчиво бъдеще. Комбинираме икономическия напредък с опазване на околната среда и социална отговорност. В групата BASF работят около 111 000 служители, които допринасят за успеха на нашите клиенти в почти всички сектори и почти във всяка страна по света. Нашето портфолио е организирано в шест подразделения: „Химикали“, „Материали“, „Промишлени решения“, „Технологични решения за повърхности“, Хранене и грижа“ и „Решения в земеделието“. През 2021 г. BASF генерира продажби от 78,6 милиарда евро. Акциите на BASF се търгуват на Фондовата борса във Франкфурт (BAS) и като Американски депозитарни разписки (BASFY) в САЩ.

Още информация за BASF Bulgaria търсете на https://www.basf.com/bg/bg

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

ДФЗ преведе 5,2 млн. лева първи транш по схемата за зимни пръскания

ДФЗ преведе 5,2 млн. лева първи транш по схемата за зимни пръскания

Петък, 01 Юли 2022

 Държавен Фонд „Земеделие“ (ДФЗ) изплати 5,2 млн. лв. (5 241 730 лв.) по схемата...

Реколта, Пазари, Цени

Цените на хляба са намалени с 20%

Цените на хляба са намалени с 20%

Събота, 02 Юли 2022

 Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС...

Иновации, Обучение, Агросвят

ДФЗ вече издава електронни Удостоверения за особен залог

ДФЗ вече издава електронни Удостоверения за особен залог

Събота, 02 Юли 2022

Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) информира земеделските стопани, кандидати по...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.