Бутикови изби, нови винени проекти и традиционни производители ще блестят на ВИНАРИЯ 2025

От 18 до 22 февруари престижният форум ще начертае тенденции в индустрията

 

Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2025 ще събере водещи производители, иноватори и експерти между 18 и 22 февруари 2025 г. в Международен панаир Пловдив. 32-рото издание на престижния форум обещава впечатляващо участие на бутиковите изби, новите винени проекти и традиционните производители. Те ще представят  подбрани  селекции от вина и колекции от висококачествени напитки.

През последните години бутиковите винарни се утвърдиха като значим фактор в индустрията. Те съчетават ръчен труд, страст и иновации, за да предложат автентични вина с изразен характер. В рамките на ВИНАРИЯ 2025 тези малки, но забележителни производители ще покажат лимитирани серии вина, произведени с внимание към всеки детайл – от подбора на лозята до бутилирането. Очаква се силно присъствие на утвърдени български изби, които отглеждат местни сортове като Мавруд, Рубин, Широка мелнишка лоза, но експериментират и с редки, възродени за страната ни разновидности.

ВИНАРИЯ 2025 ще бъде сцена за амбициозни български и чуждестранни брандове, чийто идеи и концепции за първи път ще бъдат демонстрирани на българската аудитория. Винопроизводители от Италия, Гърция, Испания ще направят премиерите на най-добрите си селекции именно в Пловдивския панаир. Посетителите ще имат възможност да опитат вина от органично грозде, натурални плодови колекции и новаторски блендове, които все повече набират популярност сред ценителите. За първи път у нас италиански производител ще представи 100% портокалово вино, което покори средиземноморските ценители. В рамките на форума ще се проведат майсторски класове, дегустации на наградените продукти и презентации на премиум вина и високоалкохолни напитки. Сред най-очакваните моменти на изложението ще бъдат Международните дегустации и Конкурсът „Златен ритон“ за най-добрите вина и спиртни напитки.

На изложението посетителите ще имат възможност не само да открият нови вкусове, но и да се запознаят с техника, машини и материали за винопроизводството. Те ще бъдат експонирани в технологичната зона - Палата 11, на панаирното градче. Професионалистите в сектора ще намерят най-новите технологии за лозаро-винарство и модерно оборудване от водещи европейски производители. Изложението ще предостави възможност за създаване на нови партньорства, сключване на търговски сделки и обмяна на опит между професионалистите в индустрията.

И тази година  „Градът на виното и деликатесите“ в Палата 8 ще предложи на посетителите незабравимо винено изживяване, допълнено от изискани гурме изкушения. Съчетавайки традиция, иновация и страст към виното, ВИНАРИЯ 2025 обещава да бъде събитието, което ще зададе тенденциите за предстоящата година.

 

Пресцентър на Международен панаир Пловдив

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

FederUnacoma във Верона: „Машината за производство на вино“

FederUnacoma във Верона: „Машината за производство на вино“

Вторник, 08 Април 2025

Във Vinitaly /от 6 до 9 април 2025/   са изложени основните видове машини за...

Компании, Събития, Анализи

EIMA Agrimach се завръща в Ню Делхи

EIMA Agrimach се завръща в Ню Делхи

Петък, 18 Април 2025

Индийската агромеханична изложба 2025, спонсорирана от FederUnacoma и FICCI, ще се проведе още веднъж...

Реколта, Пазари, Цени

МЗХ предлага инициатива „Великденска кошница“

МЗХ предлага инициатива „Великденска кошница“

Събота, 12 Април 2025

В периода от 11 до 19 април 2025 г. за пръв път у нас ...

Иновации, Обучение, Агросвят

Първият в Европа плаващ център за развъждане на есетри отваря врати на река Дунав

Първият в Европа плаващ център за развъждане на есетри отваря врати на река Дунав

Петък, 11 Април 2025

Първият в Европа плаващ център за развъждане на есетри отваря врати на река Дунав  ...






Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.