Монделийз Интернешънъл съхранява природните ресурси в осигуряването на устойчив поминък

Монделийз Интернешънъл оповести амбициозни и водещи за индустрията планове за защита и възстановяване на горите в регионите, в които се отглежда какао, в подкрепа на усилията за гарантиране на устойчиво бъдещо развитие на производството на какао чрез повишаване на гъвкавостта и възможностите за възстановяване на фермите във връзка с климатичните промени.

Плановете обхващат двата най-големи за компанията източника за доставка на какао в Гана и Кот д‘Ивоар, както и третия по големина в Индонезия.
Ангажираността с концепцията за устойчиво производство на какао отразява целите на компанията, свързани с предоставянето на възможност на хората да консумират правилно т.нар. "снаксове". От позицията си на един от най-големите производители на шоколад в света, в продължение на много години компанията се стреми да стимулира промените във веригата на доставки на какао.

В плановете за борба с обезлесяването е предвидено до края на 2019 г. 100% от фермите, снабдяващи Монделийз Интернешънъл с какао, да бъдат включени в програмата "Cocoa Life" Картографирането и мониторингът на фермите ще даде възможност да се разберат по-добре нуждите на фермерите, което ще  помогне  за по-ефективна промяна. Освен това, плановете включват финансови инициативи, които да стимулират фермерите и общностите да опазват и възобновяват горските масиви.

 Монделийз Интернешънъл е първата компания, която повдига въпроса за обезлесяването в сектора за производство на какао на конференцията за климатичните промени в Париж и е първият производител на шоколад, подписал меморандум за разбирателство с правителствата на Гана и Кот д‘Ивоар.

 Компанията е ключов партньор в инициативата "Cocoa & Forests" в Кот д‘Ивоар. Техният план за действие съответства изцяло на стратегията за опазване, рехабилитация и разширяване на обхвата, приета от правителството през януари 2019 г Последователна е политиката по отношение на ангажираността с проблемите за опазването и възстановяването на горите.

 Планът за действие на компанията, като учредител на Инициативата за какаото и горите, е съобразен с трите сфери, върху които се фокусира CFI - опазване и възстановяване на горите, устойчиво производство и поминък на фермерите и социално приобщаване и ангажираност на общностите, като акцентира върху следните ангажименти:

Монделийз Интернешънъл е една от първите компании, производители на шоколад, която се ангажира чрез ключовите механизми на програмата "Cocoa Life" да обхване 100% от фермерите на какао до края на 2019, за да се гарантира, че нe обработват земя, попадаща в горски масиви. Компанията вече е картографирали 70% от тези ферми чрез Global Forest Watch, за да се оцени риска от загуба на дървета

Монделийз е първата организация, въвела инициативите чрез споразуменията за плащания за услуги, свързани с околната среда в контекста на отглеждането на какао, с които се стимулират фермерите да опазват и възстановяват горите. Сред целите е да се сключат споразумения с 33 000 фермери до 2022 г.

Компанията знае, че обезлесяването е проблем, с който фермерите не могат да се справят сами, поради което се включва цялата общност. До 2022 г., почти 1 300 общности, в които се отглежда какао, ще имат активни програми за възстановяване и защита на горите чрез "Cocoa Life".

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Мирослав Найденов:Трябва да се направи проверка и на консултантите по проектите

Мирослав Найденов:Трябва да се направи проверка и на консултантите по проектите

Понеделник, 17 Юни 2019

Трябва да се направи проверка и на консултантите по проектите на къщите за гости,...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Консултативният съвет по животновъдство предложи условия за получаване на помощ deminimis

Консултативният съвет по животновъдство предложи условия за получаване на помощ deminimis

Сряда, 12 Юни 2019

Земеделските стопани, отглеждащи едри преживни животни от млечни и месодайни породи или дребни преживни...

Компании, Събития, Анализи

34 страни участваха в престижния конкурс Sélections Mondiales des Vins Canada

34 страни участваха в престижния конкурс Sélections Mondiales des Vins Canada

Понеделник, 17 Юни 2019

Две български вина – 4 Seasons Summer 2017 гевюрцтраминер на Домейн Юстина и Leva Chardonnay...

Реколта, Пазари, Цени

КЗП ще следи за грамажа на ястията по ресторантите

КЗП ще следи за грамажа на ястията по ресторантите

Събота, 15 Юни 2019

Комисията за защита на потребителите започва засилени проверки на туристическите обекти. Инспекторите ще проверяват...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Започна изплащането на субсидиите по мярка 11 „Биологично земеделие“ за Кампания 2018

Започна изплащането на субсидиите по мярка 11 „Биологично земеделие“ за Кампания 2018

Сряда, 12 Юни 2019

ДФ „Земеделие“ преведе близо 34,5 млн. лв. по мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР...

Иновации, Обучение, Агросвят

Мобилно приложение подпомага цифровизацията в животновъдството

Мобилно приложение подпомага цифровизацията в животновъдството

Сряда, 12 Юни 2019

Начините за трансформация на веригата на доставки на месо с използването на блокчейн технологията...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.