Монделийз Интернешънъл съхранява природните ресурси в осигуряването на устойчив поминък

Монделийз Интернешънъл оповести амбициозни и водещи за индустрията планове за защита и възстановяване на горите в регионите, в които се отглежда какао, в подкрепа на усилията за гарантиране на устойчиво бъдещо развитие на производството на какао чрез повишаване на гъвкавостта и възможностите за възстановяване на фермите във връзка с климатичните промени.

Плановете обхващат двата най-големи за компанията източника за доставка на какао в Гана и Кот д‘Ивоар, както и третия по големина в Индонезия.
Ангажираността с концепцията за устойчиво производство на какао отразява целите на компанията, свързани с предоставянето на възможност на хората да консумират правилно т.нар. "снаксове". От позицията си на един от най-големите производители на шоколад в света, в продължение на много години компанията се стреми да стимулира промените във веригата на доставки на какао.

В плановете за борба с обезлесяването е предвидено до края на 2019 г. 100% от фермите, снабдяващи Монделийз Интернешънъл с какао, да бъдат включени в програмата "Cocoa Life" Картографирането и мониторингът на фермите ще даде възможност да се разберат по-добре нуждите на фермерите, което ще  помогне  за по-ефективна промяна. Освен това, плановете включват финансови инициативи, които да стимулират фермерите и общностите да опазват и възобновяват горските масиви.

 Монделийз Интернешънъл е първата компания, която повдига въпроса за обезлесяването в сектора за производство на какао на конференцията за климатичните промени в Париж и е първият производител на шоколад, подписал меморандум за разбирателство с правителствата на Гана и Кот д‘Ивоар.

 Компанията е ключов партньор в инициативата "Cocoa & Forests" в Кот д‘Ивоар. Техният план за действие съответства изцяло на стратегията за опазване, рехабилитация и разширяване на обхвата, приета от правителството през януари 2019 г Последователна е политиката по отношение на ангажираността с проблемите за опазването и възстановяването на горите.

 Планът за действие на компанията, като учредител на Инициативата за какаото и горите, е съобразен с трите сфери, върху които се фокусира CFI - опазване и възстановяване на горите, устойчиво производство и поминък на фермерите и социално приобщаване и ангажираност на общностите, като акцентира върху следните ангажименти:

Монделийз Интернешънъл е една от първите компании, производители на шоколад, която се ангажира чрез ключовите механизми на програмата "Cocoa Life" да обхване 100% от фермерите на какао до края на 2019, за да се гарантира, че нe обработват земя, попадаща в горски масиви. Компанията вече е картографирали 70% от тези ферми чрез Global Forest Watch, за да се оцени риска от загуба на дървета

Монделийз е първата организация, въвела инициативите чрез споразуменията за плащания за услуги, свързани с околната среда в контекста на отглеждането на какао, с които се стимулират фермерите да опазват и възстановяват горите. Сред целите е да се сключат споразумения с 33 000 фермери до 2022 г.

Компанията знае, че обезлесяването е проблем, с който фермерите не могат да се справят сами, поради което се включва цялата общност. До 2022 г., почти 1 300 общности, в които се отглежда какао, ще имат активни програми за възстановяване и защита на горите чрез "Cocoa Life".

Агрополитиката, Говори Брюксел

Отчитаме напредък на платформите за борба с дезинформацията, но предстои още много работа

Отчитаме напредък на платформите за борба с дезинформацията, но предстои още много работа

Българският еврокомисар Мария Габриел заедно с комисар Джулиан Кинг представиха 18-ия доклад за сигурността,...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Приаксор – Бъдещето днес в растителната защита

Приаксор – Бъдещето днес в растителната защита

Приаксор е името на фунгицида от БАСФ, който е отговорът към новите предизвикателства в...

Форуми, Анализи, Коментари

Любители на вкусната храна се събират на първи фестивал "Родопска угодия" в гр. Девин

Любители на вкусната храна се събират на първи фестивал "Родопска угодия" в гр. Девин

Любители на вкусната храна, на родопските традиции и на удоволствията се събират на първи...

Пазари, Борси, Цени

България е изнесла храни за 5.9 млрд. лева

България е изнесла храни за 5.9 млрд. лева

България е изнесла  храни за 5.9 млрд лева-рекорд за цялата история на страната. Πpинoc...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

ДФ „Земеделие“ одобри 148 общински проекта за над 44 милиона лева

ДФ „Земеделие“ одобри 148 общински проекта за над 44 милиона лева

Приключи обработката на проектните предложения за детски градини, училища, спортни площадки и физкултурни салони...

Иновации

ЕК  приветства  бъдещата програма на ЕС за научни изследвания и иновации- „Хоризонт Европа"

ЕК приветства бъдещата програма на ЕС за научни изследвания и иновации- „Хоризонт Европа"

Институциите от ЕС постигнаха частично политическо споразумение относно „Хоризонт Европа", което предстои да бъде...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.