Един за всички от Pöttinger: TEGOSEM, резервоарът за гъвкаво приложение

Бункерът TEGOSEM, произведен от Pöttinger, се предлага като опция за широка гама машини. С TEGOSEM обработката на почвата, засяването и прилагането на различни семена и торове могат да се извършват с едно минаване. Това спестява време и пари. Гъвкавият бункер може да се комбинира както с навесни, така и с прикачени машини.

 

Различни материали за приложение

Благодарение на двата различни дозиращи вала могат да се засяват тревни семена или подобни съпътстващи култури в допълнение към дребните и едросеменните покривни култури. TEGOSEM може да се комбинира с набор от машини – независимо дали почвообработващи инструменти или сеялки – за покриване на широк спектър от приложения

 

С едно минаване

Използван в комбинация със сеялка Pöttinger, TEGOSEM позволява нанасянето на допълнителен компонент върху повърхността. Това означава, че сеитбата на придружаващи култури или покривни култури може да се извършва на едно и също преминаване, за да се запази почвата. Малките семена са много добри за добавяне към покривни смеси от култури, но изискват поставяне върху или близо до повърхността за оптимално покълване. TEGOSEM позволява материалът да бъде отложен отгоре, като същевременно поставя по-голямата част от сместа по-дълбоко. В резултат на това няколко компонента могат да бъдат включени успешно в сместа за покривни култури. Плодородието на почвата също се повишава положително, тъй като смесите с най-малко осем различни вида семена доказано насърчават живота на почвата и увеличават биоразнообразието на микроорганизмите.

Сеялката TERRASEM със сеещ агрегат TEGOSEM дава възможност за едновременно приложение на три компонента. Това означава, че съпътстващите култури могат да се засяват с основната култура. Освен това компонент от TEGOSEM може да се подава директно в ботуша. В същото време ботушите FERTILIZER-PRO се използват за внасяне на стартов тор.

Приспособленията за обработка на почвата TERRIA, SYNKRO, TERRADISC, LION и FOX за подготовка на почвата също се предлагат с TEGOSEM. Основно предимство тук е възможността да комбинирате обработка на почвата със сеитба на покривна култура, тъй като подходящите метеорологични прозорци често са кратки и всяка секунда е от значение. Спестява се ценно време чрез елиминиране на часовата карта. Особено по отношение на Общата селскостопанска политика, където угарите през зимата вече могат лесно да бъдат избегнати. Семената се отлагат от разпределителни плочи пред задния валяк, което незабавно осигурява оптимално уплътняване и възстановява капилярния ефект. По този начин всичко е подготвено за оптимално поникване на семената.

Покривна култура или съпътстваща култура също може да се засее с помощта на TEGOSEM като част от мярка за грижа за културата.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Петък, 12 Април 2024

За втора поредна година Европейската комисия стартира второто издание на конкурса „Наградите за вдъхновение...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

Четвъртък, 04 Април 2024

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката   Годишният мозъчен тръст на Федерацията на производителите на селскостопански машини...

Компании, Събития, Анализи

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Четвъртък, 11 Април 2024

AMI, Бристол, 11/04/2024 AMI са развълнувани да обявят публикуването на нашия най-нов доклад за...

Реколта, Пазари, Цени

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Събота, 13 Април 2024

„Българските винопроизводители съчетават историческите традиции, които имаме с новите модерни технологии и създават вина...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.