FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

 

Годишният мозъчен тръст на Федерацията на производителите на селскостопански машини се проведе в Serralunga d'Alba, в сърцето на района Langhe в Пиемонт. Пазарните данни, анализите на сценариите и фокусът върху нуждите от обучение бяха в центъра на заседанията, по време на които беше подчертана стратегическата роля на EIMA International за повторното стартиране на пазара в сектора. Беше представена Академията за висше образование AFI, нов проект на FederUnacoma за укрепване на уменията в компаниите.

 

Италианският пазар на селскостопански машини бележи време, чакайки системата за обществени стимули да бъде отблокирана и покупките да започнат отново. Износът също намалява, поради неблагоприятната икономическа ситуация и по-високите производствени разходи, които се отразяват на крайната цена на машините. Следователно, за да поднови сектора, италианската асоциация на производителите FederUnacoma засилва дейността си на политически, промоционален и обучителен фронт с пълна програма, която трябва да бъде изпълнена до следващата есен. Това стана ясно от мозъчния тръст на тема „От управление на бизнеса до маркетинг на търговски панаири: печелившите умения за агромеханичната индустрия“, който Федерацията организира на 28 март - в конферентния център на винарната Fontanafredda в Сералунга д'Алба в Пиемонт - включващи компании-членки и панел от експерти от различните дисциплини. След откриващото приветствие от бизнесмена Оскар Фаринети - собственик на винарната домакин - пленарната сесия беше открита с изказване на президента на FederUnacoma Мариатереса Маскио, която предостави актуализирани данни за пазара (общ спад на тракторите през първите два месеца на годината, с 14% загуба за САЩ, 22% за Индия, 3% за Франция и 25% за Италия), подчертавайки как Федерацията има добре изградена стратегия за намеса именно за да реагира на риска от стагнация в сектора.

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

БАТА АГРО 2024:   216 фирми на 36 000 кв.м

БАТА АГРО 2024: 216 фирми на 36 000 кв.м

Вторник, 14 Май 2024

На 13 май на Летище Стара Загора беше открито Шестнадесетото издание на Специализираното изложение...

Компании, Събития, Анализи

EIMA 2024, движеща сила за италианско-сръбското сътрудничество

EIMA 2024, движеща сила за италианско-сръбското сътрудничество

Вторник, 21 Май 2024

46-ото издание на изложението в Болоня беше представено тази сутрин в Нови Сад (Сърбия)...

Реколта, Пазари, Цени

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 %

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 %

Неделя, 12 Май 2024

„Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 %...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.