SPACE 2023 : УЧАСТИЕ НА ВИСОКО НИВО И ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ

SPACE 2023 ще се проведе от 12 до 14 септември в изложбения център в Рен,Франция.Това 37-мо издание на SPACE ще бъде посветено на динамиката на животновъдството и отново ще бъде основен акцент в новия селскостопански сезон.

SPACE 2023 се подготвя в контекста на нарастващите разходи за енергия, обновяването на поколенията, безпрецедентно високите цени на селскостопанските продукти и изменението на климата. В такава променяща се среда и пред лицето на структурните промени в нашия селскостопански сектор, SPACE се превръща във все по-важно събитие за всички професионалисти за събиране на информация, обмен на идеи и намиране на нови синергии, за да продължим да развиваме и адаптираме животновъдството в регионите на Западна Франция.

Международният контекст също се развива значително. Войната в Украйна оказа силно влияние върху селскостопанската политика на страните, които са зависими от украинските и руските доставки. Въпросът за продоволствения суверенитет стана ключов за много страни и особено за развиващите се страни. Нашите компании и организации са добре подготвени да се позиционират на тези пазари. Международният обхват на SPACE, който посреща повече от 120 страни всяка година тук в Рен, е ясна демонстрация на способността ни да предлагаме решения на това глобално хранително предизвикателство. Очаква се и тази година да присъстват много делегации от цял свят, по-специално от Европа, Близкия изток и, разбира се, Западна и Централна Африка

 

Agrilevante 2023: Парад на елитни машини, оборудване и технологии за средиземноморско земеделие

Потвърдено е участието на официални чуждестранни делегации от 35 държави, организирани от Agenzia ICE и FederUnacoma. Програмата за представяне на изложбата пред чуждестранната преса е в разгара си: след инициативите в Турция, Мароко и Сърбия вече са насрочени такива в Гърция и Алжир, а други се планират в целевите страни.

 

Agrilevante - което ще се проведе в изложбения център в Бари от 5 до 8 октомври - се утвърждава като събитие с международна репутация. Изложбата, организирана от FederUnacoma с Ente Fiera del Levante в сътрудничество с департамента по земеделие на регион Пулия и посветена на машини, оборудване и технологии за средиземноморското земеделие, ще бъде посетена от производители от 18 страни и се очакват посетители от 60 страни в Южна Европа, Северна Африка и Субсахарска Африка, Близкия изток, Източна Европа и Балканите. Но преди всичко се очаква специализирани бизнесмени от 35 държави и избрани от Agenzia ICE и FederUnacoma да проведат бизнес срещи, насочени към закупуване на технологии от ново поколение за зърно, вино, зехтин, плодове и зеленчуци, добитък и биоенергийни сектори. Павилион, разположен в северната част на изложбения център, ще бъде специално създаден за бизнес срещи на чуждестранни делегати, които ще могат да разчитат на услугите за приемане, устен превод и договорна помощ, предоставяни от ICE и FederUnacoma. Информационната кампания в целевите страни е в разгара си: след международната пресконференция, проведена миналия април в средиземноморския агрономически институт Ciheam в Бари, инициативите за разпространение, проведени на азербайджански по време на Caspian Agro в Баку и в рамките на селскостопанския панаир в Коня през Турция и пресконференцията на Сиамския панаир в Мекнес, Мароко; презентация на събитието беше направена от президента на FederUnacoma Алесандро Малаволти в събота, 20 май на Международния селскостопански панаир в Нови Сад, Сърбия, по време на официалната мисия на италианското правителство, водена от министъра на земеделието Франческо Лолобриджида. Предстоят нови инициативи: пресконференция ще се проведе на 9 юни в Солун в рамките на панаира Forward Green, а втора конференция вече е насрочена за 21 юни в Алжир по време на Международния селскостопански панаир в Алжир. Дефинират се допълнителни инициативи за предоставяне на технически данни за изложението, информация за видовете изложени превозни средства и предварителна информация за календара на конференциите и семинарите по технологични, както и политико-икономически теми, които ще оживят четиридневното събитие в Пулия.

 

 

Рим, 26 май 2023 г

Петнадесетото специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО беше открито официално

На 15 май 2023 г. на Летище Стара Загора беше открито 15-ото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2023, което се организира от Българска асоциация на търговците на агротехника. Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса се провежда от 15 до 19 май включително. В него участват 209 фирми от агро сектора върху повече от 35 700 кв. м. изложбена площ.

 

В официалното откриване взеха участие Тодор Джиков, заместник-министър на земеделието, Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, както и представители от държавната и местна администрация. Събитието започна с тържествен водосвет, а домакините разведоха официалните гости из изложбените площи.

 

„Гордеем се с това, че през годините БАТА АГРО се наложи като най-мащабния форум за земеделие, технологии и иновации в България! Изложението стана професионална бизнес платформа -  място за срещи на земеделските производители с представителите на бизнеса за обмяна на опит и идеи за аграрния сектор.  Щастливи сме, че отново отворихме врати с широк кръг от изложители и им благодарим за доверието“, каза Даниел Минев, председател на Управителния съвет на  Българска асоциация на търговците на агротехника.

 

Тази година освен традиционното участие на български фирми и производители от Европа, в изложението се представят и фирми от Китай, Индия и Аржентина. Посетителите на БАТА АГРО ще видят официалните вносители на земеделска техника, които представляват едни най-големите световноизвестни технологични брандове. Наред с тях са и десетки фирми от агросектора, предлагащи напоителни системи, резервни части, инструменти и други, както и браншовете, с които земеделието взаимодейства – консултантки услуги, финансови и банкови институции, автомобилната индустрия, едра строителна техника и други. Важна част от изложението са и фирмите, които предлагат семена, торове и препарати. За тях са отгледани опитни полета с посеви, обособени в индивидуална зона в близост до входа на изложението.

 

Отличителното предимство на агрофорума да се провежда на открито отново дава възможност за демонстрации. Земеделските производители могат да видят операциите на машините в реални, полеви условия, както и да направят тест драйв.

 

В рамките на БАТА АГРО и тази година има фермерски пазар, който е организиран съвместно с Кооперация „Хранкооп“. На него гостите и посетителите на изложението ще могат да закупят директно от производителите сезонни плодове и зеленчуци, продукти от краве, козе, биволско и овче мляко, ядкови млека и сирена, хляб с квас, мед и пчелни продукти, цветя и разсади на билки и подправки, сокове, сиропи и конфитюри, печива и кафе, занаятчийски изделия, вино и други.

 

Всички земеделски производители и представители на бизнеса са добре дошли. Посещението е безплатно, като е необходимо да се направи регистрация – предварително на уебсайта на БАТА АГРО или на място в дните на изложението. Работното време е от 09:00 до 18:00 часа, като само в последния ден, 19 май, е до 14:00 часа.

 

 

 

За Специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО

Петнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника, ще представи 200 фирми на 35 570 кв.м. нетна изложбена площ. Форумът ще се проведе от 15 до 19 май 2023 година на Летище Стара Загора.

 

БАТА АГРО е най-големият форум на открито в България за представяне на земеделска техника, продукти и услуги за земеделието. Изложението се провежда от 2010 г., като през годините то спечели доверието на хилядите земеделски производители с добра организация, разнообразие на представените експонати и лоялни търговци. За този период изложбените площи нараснаха повече от два пъти, като при последното, четиринадесето издание на изложението участваха 163 фирми върху 35 000 кв.м. нетна изложбена площ. Посетителите за петте работни дни бяха близо 15 000 души.

 

 

 

За Българска асоциация на търговците на агротехника

Асоциацията е създадена през 2005 година и обединява фирми, оторизирани от водещи световни производители на земеделска техника за внос и дистрибуция на самоходна и прикачена агротехника на територията на Република България.

 

От края на 2022 г. Българска асоциация на търговците на агротехника е партньор в Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ като част от консорциума по проекта AgroDigiRise, одобрен по програма “Цифрова Европа”. Фокус на проекта е прецизното земеделие - щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е производството на повече с по-малко. В ролята си на “единно гише за услуги”, АгроХъб.БГ помага на агробизнеса да подобри своята конкурентоспособност чрез използването на цифрови технологии. Със своето богато портфолио от услуги сдружението подкрепя цифровата и “зелена” трансформация на земеделието и публичния сектор. Услугите по проекта са безплатни и затварят целия цикъл на подкрепа, нужна за преминаване към едно “умно” земеделие. В следващите три години в рамките на проекта предстои реализацията на редица обучения, които БАТА АГРО ще организира с цел запознаване на земеделските производители и малките и средни предприятия с най-новите технологични решения. 

 

За повече информация:

www.bata-agro.com

 

 

АНТОНИО КАРАРО ДЕФИЛИРА В DEMOPARK на летище Айзенах-Киндел

Най-големият европейски панаир на открито се завръща след четиригодишно отсъствие: DEMOPARK. Изданието през 2023 г. ще бъде

проведено от 18 до 20 юни на традиционното място на летище Айзенах-Киндел (Германия), където

множество изложители от цял свят ще имат възможността да представят своите иновации за земята

поддръжка и комунално обслужване на площ от 25 хектара.

На Demopark 2023 Антонио Караро ще покаже селекция от трактори с механични,

хидростатични и хибридни механично-хидростатични трансмисии, предназначени за граждански цели, вариращи от

поддържането на обществени зелени площи и спортни съоръжения към пътните платна и в дейностите в

оранжерии.

ХИДРОСТАТИКАТА ЗА ГРАЖДАНСКА ПОДДРЪЖКА

SP 4800 HST

Новият изодиаметричен, еднопосочен трактор SP 4800 HST с хидростатична трансмисия и

шарнирно шаси, оборудвано е с 3-цилиндров двигател Yanmar с мощност 38,7 к.с. Това е компактен трактор с „пълен

опционална” кабина, която се предлага с нова LED система за фарове, която подобрява комфорта на борда. Шасито ACTIO™ осигурява пъргавина и добро управление в тесни пространства, докато работите на тротоари и в

алеи или когато се движите около растения, както и в паркове и градини. Може да се монтира с преден и горен монтаж

оборудване, тъй като има товарна платформа на предния капак. Джойстикът и ергономичните контроли правят оборудване

практично управление с всички функции на лесно достъпно място. Кабината е с климатик, пружинна седалка с

подлакътници и различни функции като кука за връхни дрехи, отделение за съхранение, контакти за зареждане и др.

максимален комфорт на оператора. Специалната характеристика на този автомобил е много ниското ниво на шум при работа и

по време на пътни трансфери, качество, високо ценено от операторите в сектора.

Хидростатичната трансмисия HST има скоростна кутия с 3 механични предавки: бавна, нормална и бърза

позволява скоростта на работа да се променя чрез натискане на педала за движение напред. Инверсията се постига с

хидростатичен инвертор, който може да се активира по време на движение. Вече не е необходимо да използвате съединителя или да

поставете зъбните колела. ВОМ е стандартен при 540 или 1000 об./мин. Диференциалите са отпред и отзад и

изключването на тягата е отпред. Системата Speed-Fix позволява да се настрои идеалната скорост

всяка задача.

Ниското уплътняване на терена е гарантирано от перфектното разпределение на теглото на трактора върху всичките 4 колела,

благодарение на шасито ACTIO™, което прави този трактор идеален за деликатни или меки, влажни или дори мокри, тревисти

почви, без да се уврежда почвата. В тези случаи се монтира с гладки профилни “градински” гуми с шир

протектор, който увеличава повърхността на трактора, като по този начин осигурява нещо като "плаващ" ефект, като същевременно гарантира постоянно сцепление със земята.

 

 

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Министър Кирил Вътев: Важно е да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата

Министър Кирил Вътев: Важно е да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата

Сряда, 07 Юни 2023

Целта е по-качествени и повече български храни от български суровини, каза министърът на земеделието...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Чушки, домати, патладжани: Arrigoni представя новото защитно сито Prisma® Ldf Strong

Чушки, домати, патладжани: Arrigoni представя новото защитно сито Prisma® Ldf Strong

Четвъртък, 01 Юни 2023

Революционният високотехнологичен агротекстил ще бъде представен на щанд 01.345 на изложението GreenTech в Амстердам...

Компании, Събития, Анализи

SPACE 2023 : УЧАСТИЕ НА ВИСОКО НИВО И ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ

SPACE 2023 : УЧАСТИЕ НА ВИСОКО НИВО И ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ

Четвъртък, 01 Юни 2023

SPACE 2023 ще се проведе от 12 до 14 септември в изложбения център в...

Реколта, Пазари, Цени

Открит Ден на пшеницата събра близо 200 земеделци и семенарски компании край Кубрат

Открит Ден на пшеницата събра близо 200 земеделци и семенарски компании край Кубрат

Сряда, 07 Юни 2023

Съобразявайте се с препоръките на селекционерите, разпределяйте риска и сейте сертифицирани семена, препоръча Мариела...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

ДФЗ одобри още 265 проекта по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР 2014 -2020 г.

ДФЗ одобри още 265 проекта по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР 2014 -2020 г.

Петък, 02 Юни 2023

Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) одобри още 265 проектни предложения по подмярка...

Иновации, Обучение, Агросвят

BASF ОТНОВО ТЪРСИ ДА НАГРАДИ СТАРТЪПИ И ИНОВАТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ

BASF ОТНОВО ТЪРСИ ДА НАГРАДИ СТАРТЪПИ И ИНОВАТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Сряда, 07 Юни 2023

За трета поредна година BASF организира конкурс за стартъпи и иноватори, най-добрите от които...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.