Министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще се срещне с ръководителя на Главна дирекция „Морско дело и рибарство“ към ЕК Чарлина Вичева

На 12 май (четвъртък) от 11:30 ч. Министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще се срещне с Генералния директор на Главна дирекция „Морско дело и рибарство“ към Европейската комисия (ЕК) Чарлина Вичева.

Целта на срещата е да бъде обсъдено актуалното състояние и предизвикателствата пред сектор рибарство в Черно море.

След срещата, от 12:30 ч. ще се проведе брифинг за представителите на медиите в сградата на Министерство на земеделието, зала Голям колегиум. Достъп за медиите ще бъде от вход „Приемна“  на сградата, който се намира на ул. „Димитър Трайкович“.

Работната визита на г-жа Чарлина Вичева ще продължи с посещение в Бургас. Там тя и представители на сектор рибарство където ще обсъдено текущото състояние и проблеми в отрасъла. Предвидена е и среща с Консултативния съвет по рибарство в Черно море и Генералната комисия по рибарството за Средиземно море (GFCM), в чийто обхват на дейности попада и черноморския морски басейн.

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

ДФЗ преведе 5,2 млн. лева първи транш по схемата за зимни пръскания

ДФЗ преведе 5,2 млн. лева първи транш по схемата за зимни пръскания

Петък, 01 Юли 2022

 Държавен Фонд „Земеделие“ (ДФЗ) изплати 5,2 млн. лв. (5 241 730 лв.) по схемата...

Реколта, Пазари, Цени

Цените на хляба са намалени с 20%

Цените на хляба са намалени с 20%

Събота, 02 Юли 2022

 Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС...

Иновации, Обучение, Агросвят

ДФЗ вече издава електронни Удостоверения за особен залог

ДФЗ вече издава електронни Удостоверения за особен залог

Събота, 02 Юли 2022

Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) информира земеделските стопани, кандидати по...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.