Agrilevante 2023: организационната машина е готова и работи

Регистрацията беше отворена тази сутрин за индустрии-изложители, които ще участват в събитието в Бари от 5 до 8 октомври. Големи очаквания за изложба, посветена на технологиите за селскостопански вериги за доставки, типични за средиземноморската зона, и която има за цел да повтори нивата на обществена посещаемост и международен престиж, постигнати през 2019 г., преди спирането поради извънредна ситуация със здравето.

 

Agrilevante се завръща в международния изложбен календар и празнува седмото си издание от 5 до 8 октомври в изложбения център в Бари. Тази сутрин организаторът на изложението FederUnacoma surl отвори регистрация за фирми изложители на специално подготвената онлайн платформа, с което започна похода към октомврийското събитие, едно от най-важните за селскостопанския сектор в цялото Средиземноморие. След спирането на изданието през 2021 г. поради извънредна ситуация в областта на здравеопазването, двугодишното Agrilevante - което винаги е било организирано с подкрепата на Президентството и Министерството на земеделието на регион Пулия и в сътрудничество с Nuova Fiera del Levante - има за цел да потвърди резултатите от изданието през 2019 г., когато броят на компаниите изложители достигна 360, представляващи 19 държави, а посетителите от 65 страни надхвърлиха 80 хиляди. Международният характер е силната страна на това изложение, което включва активното сътрудничество на агенцията ICE за организиране на чуждестранни делегации и предлага технологии за всички основни производствени вериги на средиземноморските и африканските региони: зърнени храни, зехтин, вино , плодове и зеленчуци, животновъдство и нехранителни и енергийни суровини. Оператори от Южна Европа, Балканите, Близкия изток, Северна и Субсахарска Африка ще намерят огромен избор от трактори, машини за прибиране на реколтата, оборудване, системи за напояване и третиране и модерни електронни устройства за всеки вид обработка и всеки модел на селско стопанство. в павилионите на Fiera del Levante. Наред с над 8000-те модела машини и съоръжения значителен интерес ще предизвика изложението на ценни породи говеда, коне, овце, кози и птици. Наличието на раздел, посветен на технологиите за Земеделие 4.0, също ще привлече интерес, докато през следващите седмици ще бъде изготвена програмата от конвенции, конференции и семинари в сътрудничество с престижни институции като Университета в Бари и Средиземноморския агрономически институт , както и с важни организации в селскостопанския сектор и веригата за доставки на агро-механично оборудване.

 

Рим, 2 февруари 2023 г

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Петък, 12 Април 2024

За втора поредна година Европейската комисия стартира второто издание на конкурса „Наградите за вдъхновение...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

Четвъртък, 04 Април 2024

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката   Годишният мозъчен тръст на Федерацията на производителите на селскостопански машини...

Компании, Събития, Анализи

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Четвъртък, 11 Април 2024

AMI, Бристол, 11/04/2024 AMI са развълнувани да обявят публикуването на нашия най-нов доклад за...

Реколта, Пазари, Цени

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Събота, 13 Април 2024

„Българските винопроизводители съчетават историческите традиции, които имаме с новите модерни технологии и създават вина...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.