Agrilevante 2023: Парад на елитни машини, оборудване и технологии за средиземноморско земеделие

Потвърдено е участието на официални чуждестранни делегации от 35 държави, организирани от Agenzia ICE и FederUnacoma. Програмата за представяне на изложбата пред чуждестранната преса е в разгара си: след инициативите в Турция, Мароко и Сърбия вече са насрочени такива в Гърция и Алжир, а други се планират в целевите страни.

 

Agrilevante - което ще се проведе в изложбения център в Бари от 5 до 8 октомври - се утвърждава като събитие с международна репутация. Изложбата, организирана от FederUnacoma с Ente Fiera del Levante в сътрудничество с департамента по земеделие на регион Пулия и посветена на машини, оборудване и технологии за средиземноморското земеделие, ще бъде посетена от производители от 18 страни и се очакват посетители от 60 страни в Южна Европа, Северна Африка и Субсахарска Африка, Близкия изток, Източна Европа и Балканите. Но преди всичко се очаква специализирани бизнесмени от 35 държави и избрани от Agenzia ICE и FederUnacoma да проведат бизнес срещи, насочени към закупуване на технологии от ново поколение за зърно, вино, зехтин, плодове и зеленчуци, добитък и биоенергийни сектори. Павилион, разположен в северната част на изложбения център, ще бъде специално създаден за бизнес срещи на чуждестранни делегати, които ще могат да разчитат на услугите за приемане, устен превод и договорна помощ, предоставяни от ICE и FederUnacoma. Информационната кампания в целевите страни е в разгара си: след международната пресконференция, проведена миналия април в средиземноморския агрономически институт Ciheam в Бари, инициативите за разпространение, проведени на азербайджански по време на Caspian Agro в Баку и в рамките на селскостопанския панаир в Коня през Турция и пресконференцията на Сиамския панаир в Мекнес, Мароко; презентация на събитието беше направена от президента на FederUnacoma Алесандро Малаволти в събота, 20 май на Международния селскостопански панаир в Нови Сад, Сърбия, по време на официалната мисия на италианското правителство, водена от министъра на земеделието Франческо Лолобриджида. Предстоят нови инициативи: пресконференция ще се проведе на 9 юни в Солун в рамките на панаира Forward Green, а втора конференция вече е насрочена за 21 юни в Алжир по време на Международния селскостопански панаир в Алжир. Дефинират се допълнителни инициативи за предоставяне на технически данни за изложението, информация за видовете изложени превозни средства и предварителна информация за календара на конференциите и семинарите по технологични, както и политико-икономически теми, които ще оживят четиридневното събитие в Пулия.

 

 

Рим, 26 май 2023 г

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Земеделците прекратиха протеста, приемат предложения меморандум

Земеделците прекратиха протеста, приемат предложения меморандум

Сряда, 20 Септември 2023

Меморандумът беше подписан между Министерски съвет, Министерството на финансите, Министерството на земеделието и храните...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Животновъдите са против забраната  за паша в националните паркове

Животновъдите са против забраната за паша в националните паркове

Четвъртък, 31 Август 2023

Във връзка с публикации в медиите за изпратено до министър-председателя писмо от екоактивисти с...

Компании, Събития, Анализи

SPACE 2023: В сърцето на глобалното хранително предизвикателство

SPACE 2023: В сърцето на глобалното хранително предизвикателство

Сряда, 20 Септември 2023

37-ото издание на SPACE се проведе от вторник, 12 до четвъртък, 14 септември в...

Реколта, Пазари, Цени

МЗХ определи ставката за предоставяне на спешна финансова помощ за производителите на слънчоглед

МЗХ определи ставката за предоставяне на спешна финансова помощ за производителите на слънчоглед

Понеделник, 04 Септември 2023

78,33 лв./ха е ставката, определена със заповед на министъра на земеделието и храните Кирил...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

НАЗ: Институциите да вземат мерки за оцеляването на сектор „Земеделие“

НАЗ: Институциите да вземат мерки за оцеляването на сектор „Земеделие“

Събота, 09 Септември 2023

Националната асоциация на зърнопроизводителите многократно е доказвала, че стои зад всеки един фермер. Това...

Иновации, Обучение, Агросвят

МЛАДОСТТА НАМИРА СВОЕТО МЯСТО В  SPACE

МЛАДОСТТА НАМИРА СВОЕТО МЯСТО В SPACE

Сряда, 20 Септември 2023

Вятърът на свободата духаше из коридорите на събитието SPACE 2023. Младото поколение се ангажира...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.