Macfrut 2024: Подготовката е в ход

Започна промоционалната кампания за 41-вото издание на Macfrut, международният търговски панаир за сектора на пресните продукти, който ще се проведе от 8 до 10 май 2024 г. в Римини Експо център, Италия.

 

Чезенатико, 11 юли 2023 г. – Подготовката е в ход за Macfrut 2024. Изданието за 2023 г., което беше посрещнато с голям ентусиазъм, приключи само преди два месеца, но организаторите вече са започнали работа по 41-вото издание, което ще се проведе от 8 до 10 май 2024 г. в Римини Експо център. Преди няколко дни стартира промоционална кампания, която стартира по-рано от предишните издания по желание на много изложители. Вече са дефинирани и основните теми на предстоящото издание.

 

41-ото издание на Macfrut ще бъде официално представено на 11 октомври на Expo Doha в италианския павилион, специално проектиран от самата Cesena Fiera. Столицата на Катар не е избрана случайно: тя е част от пътуване, което Macfrut предприе, със специален фокус върху Арабския полуостров, където беше домакин на презентации в Дубай (2022) и Рияд (2023). Всъщност този стратегически регион ще бъде международният партньор на Macfrut 2024. Известен със своите първокласни плодове и зеленчуци, по-специално с фурми, Арабският полуостров внася 70% от пресните плодове и зеленчуци, които консумира. На този фон Италия има потенциала да играе решаваща роля като център в Южна Европа за своята морска логистика. Фактът, че нарастващ брой професионалисти в сектора и посетители от този регион посещават Macfrut, показва и доказва, че търговските отношения между Арабския полуостров и Европа са нараснали през последните няколко години.

 

Десертното грозде ще бъде ключовият продукт на Macfrut 2024: то е един от основните елементи на износа на плодове и зеленчуци „Произведено в Италия“ в световен мащаб, тъй като много иновативни сортове грозде се изнасят успешно. Международен симпозиум (Macfrut Table Grape Symposium) ще бъде посветен на цялата верига за доставка на десертно грозде, докато партньорският регион ще бъде Пулия, регион на Италия, който е световно известен със своите качествени продукти, които включват и „Uva di Грозде от ЗГУ Пулия.

 

Основна нова характеристика на изданието през 2024 г. е Macfrut Academy, услуга, запазена изключително за изложители, които ще могат да се възползват през цялата година от поредица от специализирани услуги: сесии с технически фокус върху иновациите, лични и онлайн събития и професионални срещи с експерти от цял свят. Всъщност Macfrut Academy удължава продължителността на търговския панаир, който се превръща в център за поддържане на връзка с играчите от световната индустрия през цялата година.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Земеделците прекратиха протеста, приемат предложения меморандум

Земеделците прекратиха протеста, приемат предложения меморандум

Сряда, 20 Септември 2023

Меморандумът беше подписан между Министерски съвет, Министерството на финансите, Министерството на земеделието и храните...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Животновъдите са против забраната  за паша в националните паркове

Животновъдите са против забраната за паша в националните паркове

Четвъртък, 31 Август 2023

Във връзка с публикации в медиите за изпратено до министър-председателя писмо от екоактивисти с...

Компании, Събития, Анализи

SPACE 2023: В сърцето на глобалното хранително предизвикателство

SPACE 2023: В сърцето на глобалното хранително предизвикателство

Сряда, 20 Септември 2023

37-ото издание на SPACE се проведе от вторник, 12 до четвъртък, 14 септември в...

Реколта, Пазари, Цени

МЗХ определи ставката за предоставяне на спешна финансова помощ за производителите на слънчоглед

МЗХ определи ставката за предоставяне на спешна финансова помощ за производителите на слънчоглед

Понеделник, 04 Септември 2023

78,33 лв./ха е ставката, определена със заповед на министъра на земеделието и храните Кирил...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

НАЗ: Институциите да вземат мерки за оцеляването на сектор „Земеделие“

НАЗ: Институциите да вземат мерки за оцеляването на сектор „Земеделие“

Събота, 09 Септември 2023

Националната асоциация на зърнопроизводителите многократно е доказвала, че стои зад всеки един фермер. Това...

Иновации, Обучение, Агросвят

МЛАДОСТТА НАМИРА СВОЕТО МЯСТО В  SPACE

МЛАДОСТТА НАМИРА СВОЕТО МЯСТО В SPACE

Сряда, 20 Септември 2023

Вятърът на свободата духаше из коридорите на събитието SPACE 2023. Младото поколение се ангажира...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.