Macfrut 2021: Веригата за доставки на плодове и зеленчуци ще се покаже „на живо“

След година и половина виртуални отношения секторът най-накрая ще се събере отново в Macfrut, от 7 до 9 септември в Римини. Панаир Covid-Free, отворен за изложители и посетители. Нови функции: честванията на Международната година на плодовете и зеленчуците и многобройни сесии за фокус в индустрията.

 (Рим, 30 юни 2021 г.) - След година и половина „виртуални“ отношения секторът на плодовете и зеленчуците най-накрая ще се събере отново лично. Това ще се проведе в изложбения център на Римини по време на Macfrut, международния търговски панаир за индустрия за пресни продукти, насрочен от вторник 7 до четвъртък 9 септември. Освен че ще бъде първият панаир на плодове и зеленчуци, който ще се проведе лично, той ще отбележи едно от ключовите световни събития в бранша: Международната година на плодовете и зеленчуците, обявена от ФАО. Именно това е посоката, поета от поредица международни събития, организирани по време на този тридневен търговски панаир за популяризиране на многото положителни аспекти на този сектор, които ще бъдат разкрити през следващите няколко месеца.

 Macfrut, панаир без ковид

 Безопасността ще бъде основен приоритет при изданието през 2021 г. Забавянето на пандемията и мащабната глобална кампания за ваксинация проправят пътя за връщане към нормалното, а въвеждането на Зеления проход означава, че пътуванията в Европа могат да бъдат възобновени. Освен това професионалистите, пътуващи от страни извън ЕС, са освободени от карантина, при условие че вземат отрицателен тампон преди да влязат в Италия и останат по-малко от 120 часа (пет дни). Този срок може да бъде удължен с няколко дни, ако те могат да докажат, че пътуват с бизнес цел.

 В допълнение към тези разпоредби, Macfrut добави още една мярка, за да гарантира безопасността както на изложителите, така и на посетителите: търговският панаир ще бъде без Covid, тъй като достъпът до събитието ще бъде разрешен само за посетители, снабдени със Зелена карта. Тези, които нямат такъв, ще могат да направят бърз тест на двата входа на изложбения център в Римини.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

ЕК одобри изплащането на 10 млрд. евро на Испания от Плана за възстановяване

ЕК одобри изплащането на 10 млрд. евро на Испания от Плана за възстановяване

Saturday, 04 December 2021

Европейската комисия одобри искането на Испания да получи 10 милиарда евро от Плана за...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Заместник-министър Събев: Необходими са извънредни мерки на ниво ЕС за свиневъдството

Заместник-министър Събев: Необходими са извънредни мерки на ниво ЕС за свиневъдството

Tuesday, 16 November 2021

България подкрепя искането за въвеждане на спешни извънредни мерки на ниво ЕС за сектора...

Компании, Събития, Анализи

БЪЛГАРСКИЯТ ДАВОС – ВЛАСТ, ЧУВАЙ!

БЪЛГАРСКИЯТ ДАВОС – ВЛАСТ, ЧУВАЙ!

Friday, 03 December 2021

На 14 декември 2021 в София Тех Парк, Powers Summit (https://show.us2.list-manage.com/track/click?u=b09480d5aff66a27e0c5ef763 id=9f8687c246 e=e9e9821f14)среща...

Реколта, Пазари, Цени

МЗХГ обявява конкурс за лого и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни

МЗХГ обявява конкурс за лого и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни

Friday, 03 December 2021

Министерството на земеделието, храните и горите обявява конкурс за избор на лого и слоган...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Сектор „Рибарство“ получи подкрепа от близо 1,7 млн. лева по ПМДР 2014 – 2020

Сектор „Рибарство“ получи подкрепа от близо 1,7 млн. лева по ПМДР 2014 – 2020

Thursday, 02 December 2021

ДФ „Земеделие“– Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) преведе близо 1,7 млн. лв. (1 697...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.