Аграрни изложения през юни и юли 2018 г.

28-29 юни, Вейхай, Китай.
Interpoma China 2018
Международният конгрес и изложбата за отглеждане, съхранение и маркетинг на ябълки се връща в Китай и ще се проведе за втора поредна година със съдействието на италианския търговски панаир на Болцано (Fierra Bolzano). През двата дни на форума вниманието на изложители и посетители ще бъде върху възможностите за въвеждане на нови машини, оборудване и инструменти в Китай за отглеждане на ябълки. Основните дискусии, които ще се проведат на 28 юни, ще бъдат посветени на новите технологии и машини за намаляване на загубите при прибирането на плодове, ограничаване на химическите торове в ябълковите градини на Китай, предимства и недостатъци на пазара на ябълки в Китай, специално представяне на новите машини и оборудване на японската компания Fuji за култивация. На 29 юни фокусът ще бъде върху регулаторите, проблемите и решенията за отстраняване на вредители върху ябълковите дръвчета в Китай, корпоративни презентации. За гостите от чужбина са предвидени две екскурзии за запознаване с китайската ябълкова индустрия.
www.fierabolzano.it/interpomachina

10-12 юли, Йоркшир, Великобритания
Great Yorkshire Show
Great Yorkshire Show е едно от най-големите селскостопански събития в английския календар, което тази година ще отбележи своя 160-годишен юбилей. Всяка година повече от 130 000 посетители и собственици на над 8500 животни се събират в изложбения център в курортния град Харогейт в Северен Йоркшир. Тази година организаторите обещават грандиозно изложение с много изненади освен традиционните конкурси за видове животни – от говеда до овце, от прасета до гълъби. В секцията за селскостопански машини и оборудване своята най-нова продукция ще покажат британски и чуждестранни фирми. Ще има и много развлечения, пазари на открито, музика на живо, готварски демонстрации, модно шоу и много известни личности сред гостите.
www.greatyorkshireshow.co.uk

18-22 юли, Мюнхен, Германия
Interforst
Interforst се утвърди през годините като международно ключово изложение за горско стопанство, горска техника и иновации, модерен икономически фактор, който представя новаторското мислене, новите технологични постижения, както и взаимодействието между бизнеса, науката и правителствената политика - в национален и международен контекст, в горския сектор. Interforst се организира веднъж на 4 години от 1970 г. На последното изложение през 2014 г. своя продукция са показали 450 изложители върху 70 000 кв.м изложбена площ пред 50 000 посетители. Девизът на тазгодишната делова програма от семинари, конференции и фирмени презентации е „Лесовъдството в преход - адаптиране, за да остане конкурентоспособно!“, като акцентът ще бъде върху безопасността на работното място и използването на технически средства. Предвидени са и различни специализирани състезания, като кулминацията ще бъде регионалният шампионат за дървосекачи с над 100 участници от Европа.
www.interforst.de

27-31 юли, Либрамон, Белгия
Agricultural and Forest Fair of Libramon
Agricultural and Forest Fair of Libramont (Търговски панаир за земеделие и горско стопанство) всяка година предлага на около 800 изложители 300 000 кв.м изложбена площ, на която се показва продукция на повече от 5000 марки. Традиционно към панаира интерес проявяват над 220 000 посетители. Акцентът тази година е върху опазване на околната среда, като акцентите ще бъдат върху рециклирането на отпадъци, възстановяване почвата и възобновената енергия.
Панаирът през 2018 г. ще се проведе под мотото „Кой ще храни градовете ни утре“. И с основание, казват организаторите, тъй като градското земеделие произвежда повече от 1/7 от селскостопанските продукти, консумирани в света през 1990 г., повече от 1/4 през 2005 г. (по данни на ПРООН). До 2030 г. 60% от световното население ще живее в градовете и 75% през 2050 г. Всички организации, които имат за цел да се борят с глада в света (като ФАО например) или да подобрят екологичните данни за нашата планета, считат градското селско стопанство за феномен с огромно бъдеще.
www.foiredelibramont.be

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Фестивал на кестена бе открит на 13 октомври в Петрич. На изложението в шатри...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия