Аграрни изложения в Европа през август 2018 г.

16 - 19 август, Нитра, Словакия
Agrokomplex
Agrokomplex е Международна изложба за селско стопанство и храни, с дългогодишна история, която тази година се провежда за 45-и път и обединява няколко специализирани секции - за селскостопански животни, потребителски стоки, възобновяема енергия, туризъм, земеделски технологии, предоставя се платформа за сключване на партньорства. Организаторите предлагат 40 906 кв. м закрито изложбено пространство с 15 зали и 50 000 кв. м открита площ и са оптимисти, че ще подобрят миналогодишното си много добро постижение от 2253 изложители и 555 988 посетители.
www.agrokomplex.sk/en/vystavy/agrokomplex-2018/

17 - 20 август, Дебрецен, Унгария
Farmer-Expo
 Farmer-Expo е едно от най-старите и престижни ежегодни изложения в Унгария за селско стопанство и хранителна индустрия, което през тази година се провежда за 27-ми път. Успехът на изложението се дължи не само на дългогодишния опит на организаторите, но и на неговото местоположение: провежда се в един от най-развитите селскостопански райони на страната и в тясно сътрудничество с университета в Дебрецен. Статистика за 2016 г. показва: 16 086 кв. м изложбена площ; 304 изложители; 30 265 посетители. В рамките на Farmer-Expo се провежда и специализираното изложение Hortico за плодове, зеленчуци и градинарство.
www.farmerexpo.hu

18 - 26 август, 2018. Петербург, Русия
Agrorus
Agrorus e Международно аграрно изложение и търговски панаир, което предлага най-голямата изложбена площ в Русия за демонстрация на възможностите за малки форми на управление на аграрно-промишления сектор, обмяна на опит и обсъждане на перспективите за развитие на аграрната индустрия. Панаирът е традиционен формат, който в продължение на много години е съпътстващо мероприятие на Agrorus, на което се срещат продавачи и купувачи на разнообразни селскостопански продукти, естествен мед, месо, млечни продукти, сирена, хлебни и сладкарски изделия, ориенталски бонбони, ядки и сушени плодове, кафе, чай, лечебни билки, гъби, плодове и много други. В рамките на изложението се провежда и традиционният ежегоден международен аграрен конгрес със специализирани конференции и семинари.
www.agrorus.expoforum.ru

21 - 24 август, Трондхайм, Норвегия
Nor-Fishing
 Nor-Fishing е авторитетно национално и международно изложение за риболовната и преработващата индустрия, което се провежда ежегодно от 1960 г., а днес е важно средище за демонстрация и дискусии на най-новите иновации и технологии в сектора, свързани с риболова, преработката, транспорта и маркетинга.
Съвременното рибарство се превърна в мощна индустрия на знанието, която обхваща електроника и дизайна на плавателни съдове, обработка на улова на борда и производство на продукти с добавена стойност, много от които се показват на Nor-Fishing.
През последните години изложението привлича около 15 000 посетители от над 50 държави. Всички големи риболовни нации присъстват като изложители, посетители или като членове на официални делегации.
www.nor-fishing.no

25 - 30 август, Горна Радгона, Словения
Agra
 Agra е традиционен Международен панаир за земеделие и хранителна индустрия, който през 2018 г. се провежда за 56-и път. Специално внимание тази година се отделя на младите фермери, които ще представят своите постижения и как благодарение на въвеждане на цифровизация, иновации, ноу-хау и работа в мрежа произвеждат и продават собствените си вина, култури и продукти. Организаторите ще насочат вниманието на изложители и посетители към предизвикателствата, пред които са изправени младите земеделски производители, и перспективата за развитие на селското стопанство. Изложителите ще покажат световни марки на селскостопански и горски машини, новости в оборудването и средствата за производство на екологична храна, както и висококачествени хранителни продукти, ястия, вина и допълнителните дейности на аграрните стопанства. Предвидени са презентации на над 1800 изложители от повече от 30 страни по света, както и демонстрации на местни животни, едър рогат добитък, коне, прасета и дребни говеда, достиженията на пчеларството и рибарството в езерата. Очакват се над 120 000 посетители, сред които европейските министри на земеделието, бизнесмени, експерти, фермери, преработватели и взискателни потребители.
www.pomurski-sejem.si

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Fanaost е най-доброто сирене, отличено  на престижния международен конкурс  World Cheese Awards

Fanaost е най-доброто сирене, отличено на престижния международен конкурс World Cheese Awards

Норвежко сирене от типа Gауда e короновано за най-добро сирене по време на престижния...

Хранителна индустрия

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните  спря от разпространение в търговската мрежа спанака със съмнение,...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия