Agrifac отваря нови хоризонти в растителната защита с индивидуален подход към всяко растение

Екипът на Римекс Технолоджийс и група VIP клиенти на фирмата и собственици на пръскачки Agrifac наскоро посетиха ключово в историята на компанията Agrifac събитие, което съчета откриването на нова фабрика, затвърждаването на концепцията на Agrifac NEED Farming  и представяне на новия модел пръскачка Condor ENDURANCE II.
Концепцията NEED Farming с нови технологични разработки – с индивидуален подход към всяко растение
Демонстрираните пред фермерите технологични разработки на Agrifac, поставиха на ново ниво грижата за културите. По своето същество те се оказаха брилянтно прости, но гениални, защото позволяват грижите за културите да бъдат сведени на ниво  растение с неговите индивидуални нужди. Сред тях са:  AiCPlus, DynamicDosePlus, SmartDosePlus, StrictHeightPlus
Постоянната връзка с фермерите в съчетание с визията на Agrifac за бъдещето на земеделието доведе до създаването на един напълно иновативен продукт - пръскачката Condor Endurance II.

Лесен достъп и пълна безопасност
Новата пръскачка Condor Endurance II е конструирана така, че работата на оператора винаги е чиста и безопасна както по време на пръскане, така и по-време на поддръжка, без риск от замърсяване и грешки. Именно затова машината е разделена на няколко зони:
Предна част на пръскачката – около и под кабината, за оптимално бързо зареждане на машината, централна част на машината - основният бункер, и помещение за съхранение и задна част – пространството, включващо система от помпи и електрическа инсталация, с бърз и лесен достъп за поддръжка.

Новият комплект LED светлини спомага не само за лесна видимост по време на работа с високи скорости, но и за наблюдение и контрол какво се случва около машината. Независимото окачване на кабината и завиването на калниците с колелата дават висока ергономичност и неповторима видимост на оператора.
Конзолата за управление EcoTronicPlus II включва напълно новите интегрирани подлакътник и джойстик за максимално улеснение на работа и висока производителност. Системата е конструирана единствено за процесите на пръскане и е оптимизирана така, че работата да бъде свършена безпогрешно.
По-малко въздействие върху културата  и почвата
Просветът на колеята при Condor Endurance II е увеличен до 138 см, правейки новия модел още по-многофункционален. Този просвет е възможен благодарение на новия дизайн на шасито, при който има възможност да се монтират гуми с диаметър до 230 см. Предимството на високия просвет и тесния радиус на завиване се заключава в по-малкото увреждане на културата, което от своя страна води до по-нисък натиск върху почвата.
Заключение: Пръскачка Condor Endurance II с пълен резервоар 8000 л, стрели 24 - 55 м, скорост на движение до 60 км/ч е с по-ниска степен на въздействие върху почвата и културата в сравнение с други конкурентни модели, известни на пазара!

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

СПБ е реализирал  5 130 000 xeĸтoлитpa биpa през 2017 г

СПБ е реализирал 5 130 000 xeĸтoлитpa биpa през 2017 г

Koнĸypeнциятa мeждy oтдeлнитe игpaчи нa биpeния пaзap в cтpaнaтa щe cтaнe oщe пo-cилнa. Фaĸт,...

Хранителна индустрия

Исландските производители търсят алтернатива на палмовото масло

Исландските производители търсят алтернатива на палмовото масло

Исландия забранява използването на палмово масло в собствените си продукти. Правителството ще изпълни тази...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия