Аграрни изложения в Европа през април 2018 г.

5-7 април, Рига, Латвия. Pavasaris
Организаторите на 26-ото издание на Международната изложба за селското и горското стопанство, животновъдството, селскостопанско строителство и риболова предлагат по-голяма изложбена площ, след като предишното изложение събра 340 участници и 16 000 посетители от трите прибалтийски държави – Латвия, Литва и Естония. Акцентите тази година са животновъдството, ветеринарното дело и технологиите за събиране и обработка на фуражи. Традиционно се организират семинари и корпоративни презентации и по петте направления на изложбата.
www.aml-ramava.lv

6-8 април, Бастия Умбра, Италия. Agriumbria
Изложението за селско и горско стопанство, животновъдство и хранене тази година чества своя 50-годишен юбилей. Амбицията на организаторите е да покажат най-добрите технологии и оборудване за селското стопанство и хранителната индустрия, да организират семинарии и дискусии по актуални теми, свързани с предлагането, търсенето и научните постижения в сектора, които непрекъснато се развиват. За първи път тази година ще има изложба Milktec, попосветена на технологиите за млечната промишленост. Ще бъдат представени най-новите технологии, машини и оборудване за доене и преработка на мляко. Специални щандове са предвидени за фирми от бързо развиващите се балкански пазари.
www.agriumbria.eu

8-12 април, Бърно, Чешка република. Biomass & Silva Regina & TechAgro
Три панаира по едно и също време на едно и също място – за възобновяемите енергийни източници в земеделието, за горско стопанство и лов и за селскостопанска техника. Biomass представя възможностите за използване на биомаса от полето, ливадата, гората и фермата, което напоследък се налага като логична надстройка за разрастване на дейността на фермерите и лесовъдите. Тази година акцентът е върху  обработката и енергийното оползотворяване на дървесната маса и върху преработката на дърва за огрев. Silva Regina е най-голямото изложение за горското стопанство и лова в Централна Европа, на което се представят горски машини, ловни оръжия и консумативи, специализирано оборудване на ловни ресторанти, а организаторите предлагат богата съпътсваща програма от семинари, дискусии и корпоративни презентации.
www.bvv.cz/biomass
www.bvv.cz/silva-regina

15-18 април, Верона, Италия. Vinitaly & Agrifood
 52-то издание на едно от най-големите международни изложения за вино и спиртни напитки в Европа предлага и новост – електронен онлайн каталог на изложителите с възможност за постоянна актуализация и с автоматичен превод от италиански на английски и китайски език. Организаторите очакват над 400 винопроизводители от  Италия и повече от 35 държави по света, а тази година специално внимание се отделя на китайския пазар. В рамките на Vinitaly от няколко години се провежда и специализирано изложение за качествени селскостопански храни Agrifood и богата съпътстваща програма.
www.vinitaly.com

19-21 април, Брашов, Румъния. Expowood
Международниат панаир за горско стопанство и оборудване, машини, инструменти и аксесоари за дърводобив и мебели ще се проведе за 17 поредна година и ще се фокусира върху концепциите Индустрия 4.0 с акцент върху автоматизацията и интегрирането на производствените процеси в дървообработващата промишленост. За три дни специалисти от сектора ще бъдат информирани за новите производствена тенденции, ще бъде представена широка гама от класически технологии, подходящи за малки работилници, но и за големи фабрики с интегрирано производство на мебели, прозорци, дървени къщи и други изделия от дърво.
www.expowood.ro

24-26 април, Брюксел, Белгия. Seafood Expo Global
Организаторите на Световното изложение за морски дарове и риболов са си поставили задача да подобрят миналогодишния рекорд – Експото беше посетено от 28 500 специалисти от 150 страни от бързо развиващия се световен пазар на улов, преработка и предлагане на морски дарове. Това са собственици, мениджъри на компании, търговци, производители на оборудване и опаковки, както и представители на компании от авиационната индустрия, круизните екскурзии, бързото хранене, кетърниг, хотели, ресторанти, супермаркети, болници и др. Своите продукти, оборудване и технологии представиха изложители от 79 държави.
www.seafoodexpo.com

27 април – 6 май, Люцерн, Швейцария. Luga
Организаторите на 39-ото Изложение за селско стопанство и занаяти очакват 450 изложители, на които предоставят 44 000 кв. метра изложбено пространство, над
115 000 посетители. Предлага се богата съпътстваща програма с над 300 събития – конференции, семинари, дискусии, презентации. Изложението свързва младите и старите, града и провинцията и е сред основните годишни ангажименти на много традиционни изложители и посетители.
www.luga.ch

Агрополитиката

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу проекта за споразумение за...

Пазари, борси, цени

Домати „Алено сърце” и „Ивайловска капия” са  призьори  на изложбите „Агра” и „Фудтех”

Домати „Алено сърце” и „Ивайловска капия” са призьори на изложбите „Агра” и „Фудтех”

Нов сорт домати „Алено сърце” и лечебен хляб са сред победителите в конкурса за ...

Хранителна индустрия

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена, които не са по-лоши от много известни...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия