Систива – 3,60 лв./дка за 360о защита от СЕИТБА ДО ПРОЛЕТТА

Специалистите на БАСФ създадоха продукт, осигуряващ 360-градусова защита при отглеждане на житни култури. Заслужено наричан „прогрес в науката“, Систива е продукт, осигуряващ пълна защита на посевите от сеитба до пролетта.
Систива е първият фунгицид, който се прилага заедно с обеззаразителя върху семената, осигуряващ най-дълга защита на житните посеви. Той контролира всички важни заболявания по пшеница и ечемик - дрешлера, септориоза и брашнеста мана. Но освен всичко това Систива е новият надежден ПОМОЩНИК в системата за борба с видовете кореново гниене.
Благодарение на най-новия SDHI на БАСФ – Xemium, продуктът преминава както през липофилните бариери на клетката, тоест през восъчните, така и през хидрофилните бариери, тези на водна основа. Молекулата на Xemium е от ново поколение на системно действие и се разпределя успоредно с развитие на растението, предпазвайки го от болести. Проведените в независими лаборатории изследвания показват, че разпространението на Xemium в растенията може да се открие до 200 дни след сеитбата.
Всичко това в допълнение с по-добра физиология на младите растения. Посевите, третирани със Систива, наесен са с повишен процент на покълване и поникване, имат по-здрава и по-развита в дълбочина коренова система, което от своя страна гарантира по-добрата устойчивост през зимата. Физиологичният ефект на Систива се наблюдава и през пролетта – растенията възобновили своята вегетация, са с видимо повишена жизненост. За предимствата на този иновативен продукт сподели и един от световните експерти в областта на фунгицидите, д-р Йозеф Хабер: „Систива е мащабен технологичен пробив, доказателство за мощния капацитет на агрохимията от нов клас да се справя по категоричен начин с предизвикателствата на новите болести по житните култури.“

Агрополитиката

Министърът на земеделието Румен Порожанов забранява груповият лов на дива свиня

Министърът на земеделието Румен Порожанов забранява груповият лов на дива свиня

Министърът на земеделието Румен Порожанов забранява груповият лов на дива...

Пазари, борси, цени

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст. Поскъпването ще е факт към края на септември...

Хранителна индустрия

ЕК  одобри проекта за борба с двойните стандарти на храните

ЕК одобри проекта за борба с двойните стандарти на храните

Европейската комисия одобри българската програма за борба с двойните стандарти на храните, заяви евродепутатът...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия