ER.MO е лидер за италианския пазар на плугове

Марко Петручи, представител на фирма ER.MO за България

Каква е стопанската история на фирма  ER.MO?
Компанията ER.MO е италианска и е основана през 1967 г., от Ернесто Моро. Първоначално компанията произвежда само плугове, а през 90-те години на миналия век, тя допълва портфолиото си с продълбочители, дискови брани и стърнищни култиватори.
Как се е развила компанията през тези повече от 50 години ?
ER.MO е безспорен лидер за италианския пазар в производството на плугове за трактори с висока мощност, от 200 до 620 КС.
Успешно работим със Словения, Хърватска, Сърбия, Унгария, Румъния, България, Украйна, Русия, Армения, Германия, Холандия и Англия. Изнасяме извън пределите на Италия няколко стотин машини всяка година. Производството ни състои на  70% от плугове, а останалите 30% - други машини.
Каква е целта на вашето участие в БАТА Агро? С какво искате да впечатлите българските фермери?
Бата Агро е най-важното изложение в сферата на земеделието в България, именно затова за нас е от съществено значение да присъстваме на него и да покажем част от нашето портфолио. За нас е много важно да наложим на българския пазар плугове, подходящи за мощни трактори, именно затова показваме за пръв път в България специален плуг, който е предназначен за работа както с колесни, така и с верижни трактори.
Кои са ценните качества на този плуг? С какво той е по-добър от продуктите на конкурентите Ви?
Що касае качеството на нашата техника, мога да кажа, че нито една конкурентна марка на пазара, не може да предложи плуг, който да работи на дълбочина над 35 см.
Ние предлагаме плугове с основна греда без заварки и отвори, също така нашите плугове се произвеждат само от шведска стомана. Това само по себе говори за качеството на плуговете ER.MO.
От колко време работите с Римекс Технолоджийс в България?
Ние сме съвсем отскоро в партньорство с Римекс Технолоджийс. Започнахме да работим заедно през 2017 година и оценявам съвместната ни работа като много добра. Мисля, че заедно имаме добри шансове да дадем на българските фермери качествена прикачна техника.

Пазари, борси, цени

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби  на млякото за лична консумация

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби на млякото за лична консумация

В производството на млечни продукти през 2017 са вложени допълнително 20,1 млн. литра сурово...

Хранителна индустрия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Един от най-големите доставчици на плодове и зеленчуци в света Greenyard  затвори своя завод...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия