Римекс Технолоджийс представи високотехнологични машини и No Till технология

На БАТА Агро компанията направи Европейска премиера на сеялки BEDNAR OMEGA OO_L, с 8 метра работен захват
На най-голямото селскостопанско изло­жение Бата Агро Римекс Технолоджийс показа цялостната си концепция за модерно земеделие. Компанията ще направи европейска премиера на новото поколение сеялки BEDNAR OMEGA OO_L, с 8 метра работен захват. Фермерите се запознаха отблизо с тази уникална по рода си машина, която поставя сеитбата на по-високо ниво.
Бункерът за семена е изцяло нов, като резултатът е доста по-лека сеялка, за работата на която вече не е необходимо да се работи с трактори с по-голяма мощност. Сеялката се отличава от всички конкуренти на пазара с уникалното разположение на изсяващата секция.
Иновациите в земеделието бяха акцент на щанда на Римекс Технолоджийс. Високотехнологичните машини с марката Salford за минимална обработка на почвата с вертикално движение на работните дискове и изключителната No Till технология на американската компания Martin Till бяха фокусът на изложението.
Прилагането на No Till технологията никога не е било по-достъпно. Приспособлението на Martin Till прави възможно всяка сеялка да се превърне в машина за директна сеитба. Това пести време, средства и дава възможност да се приложи технологията веднага, без да се налага инвестиция в нови машини. Именно с тази технология Римекс получи златен медал за иновации по време на Международното изложение Агра в Пловдив тази година.
На БАТА Агро 2018 беше представена най-иновативната самоходна пръскачка Agrifac Condor IV Clearance Plus. Компанията Agrifac продължава да инвестира в технологични разработки, които поставят на ново ниво грижата за културите, където фокусът е в осигуряването на грижата за всяко растение поотделно.
Тази година Римекс насочва вниманието си и към по-малките и средните зърно­производители с представяне на почво­обработващата и изсяваща техника с марка Agrimir. Така компанията не само разширява своето портфолио, но и дава заявка за разширяване на своя пазарен дял.
По време Бата Агро 2018 машините, предлагани от Римекс Технолоджийс, се търгуваха на специални цени.
(Вижте повече на стр. 24-27)

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

Великотърновската пивоварна „Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел. Тя...

Хранителна индустрия

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри  68-та среща на Консултативния съвет на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия