На EIMA 2018 - само хитове при лидера MERLO

MERLO Group показа последните версии на 21 модела, от които 7 нови от фамилиите телескопични товарачи Turbofarmer, Multifarmer, Panoramic, както и двата класа „Tool carriers“ - трактори MC и Cingo верижни шасита.
НОВОСТ - TF65.9CS разширява серията Turbofarmer по направление на възобновяемите енергийни източници – биогаз, биоетанол, и там, където динамиката се съчетава с по- висок капацитет и работен обсег. Работните параметри са впечатляващи, а реакцията на машината е ненадмината. Очаква се производството да започне до една година.
НОВОСТ – Multifarmer MF34.9 CS
След специалната награда на „British Ploughing Championships” в Austrey за MF40.9CS-170 през октомври т.г. MERLO представи по- малкия MF34.9CS, съчетаващ 140 к.с., агро-трактор с 3400 кг/9 м телескопичен товарач. Предназначен е за целодневна работа във всички дейности в малки стопанства и ферми.
НОВОСТ – Panoramic 120.10HM и 72.10HM
Новостите в най-тежката серия HM са двигателите, новият дизайн на кабините, външните елементи и системи, без рязко разделяне на моделите на „строителни“ и „агро“. Това е и същината на модулната концепция на технологичния лидер в бранша.
MERLO показа специфичен комплекс от технологии в раздела ЕIMA MIA - Мултифункционалност в Агро сектора, фокусирала огромен интерес на еврофермерите.
Уникалната MERLO платформа MERLOMOBILITY 4.0 беше представена в раздела ЕIMA DIGITAL. Това е комплекс от средства за достъп до „Industry 4.0 Budget Law“, които в частност позволяват до 2,5 пъти по-бърза възвращаемост на инвестицията в оборудваната с Merlomobility 4.0 машина.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия