Няма да има Европа на две скорости, когато няма и държави на две скорости. Трябва да се действа бързо и да защитим

Политиката на сближаване има много важна роля в даването именно на тези региони и техните граждани възможност да станат по-конкурентоспособни и по-проспериращи, от което ще спечелят всички. Поради тази причина силно вярвам, че Политиката на сближаване трябва да се запази в сегашния формат и със сегашния бюджет в новата Многогодишна финансова рамка. Това заяви евродепутатът от групата на социалистите и демократите Момчил Неков на пленарната сесия в Страсбург по време на обсъждане на доклада за изоставащите региони в ЕС.
„В моята страна продължаваме да виждаме несправедливости и разширяваща се ножица между столицата и почти всички останали региони и градове. За целта е необходимо държавата да застане зад хората в тези региони, като стане гарант и стимулатор за нисколихвени кредити и инвестиции в регионите. Инвестиция в цифрова инфраструктура е инвестиция в бъдещето и новите възможности. Макар тези региони да са изпуснали своеобразен индустриален бум, селата и селските райони могат с малко инвестиции да станат живи центрове за сектор „Информационни технологии“, допълни Неков. Според него: „Няма да има Европа на две скорости, когато няма и държави на две скорости.“
Евродепутатът проведе срещи с министъра на икономиката Емил Караниколов и министъра на земеделието Румен Порожанов във връзка с казуса за защита на българското кисело мляко и други традиционни наши продукти, като българско сирене и кашкавал.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

СПБ е реализирал  5 130 000 xeĸтoлитpa биpa през 2017 г

СПБ е реализирал 5 130 000 xeĸтoлитpa биpa през 2017 г

Koнĸypeнциятa мeждy oтдeлнитe игpaчи нa биpeния пaзap в cтpaнaтa щe cтaнe oщe пo-cилнa. Фaĸт,...

Хранителна индустрия

Исландските производители търсят алтернатива на палмовото масло

Исландските производители търсят алтернатива на палмовото масло

Исландия забранява използването на палмово масло в собствените си продукти. Правителството ще изпълни тази...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия