Годината, в която BASF влезе в бизнеса със семена

2018 е годината на стратегически промени в BASF. Година, в която BASF сериозно инвестира в земеделието и това решение се базира на световните тенденции: до няколко десетилетия населението на земята ще достигне 10 милиарда и ще трябва с около 30% повече храна за изхранването му; земеделските площи намаляват с около 120 милиона декара годишно. Следователно земеделието ще бъде ключов отрасъл. Резултатът от този стратегически анализ е, че през 2018 BASF направи две сделки: обяви за продажба бизнеса си със строителна химия и вложи средствата в земеделието. Сделката на стойност 7,6 милиарда долара бе финализирана. С този капитал BASF закупи много изследователски и производствени бази, присъедини 4500 нови служители и влезе устремно в бизнеса със семена за посев.
Закупените активи поставят BASF на първо място в световния пазар на семена на рапица. „През август 2018, когато сделката беше финализирана, ние от BASF – България, се оказахме в ситуация, че складовете бяха пълни с рапица, а ние започнахме да развиваме новия си бизнес и да се свързваме с вас, за да представим най-новата генетика на фирмата.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия