Решения в земеделието

Ваня Горчева – Мениждър за Регион Западни Балкани и България, БАСФ

До каква степен предизвикателствата пред BASF за 2018 г. вървяха успоредно с предизвикателствата пред българското земеделие?
Бизнесът на BASF е свързан с решения за трудностите, които среща агробизнесът в България. Как се справихме? По отношение на фунгицидите съм много доволна от това, че хората разбраха добре посланията ни и в тази част от бизнеса ни, продажбите отново нараснаха. При слънчогледовите продукти обаче имаме намаляване на продажбите. Защото през 2018 г. площите от тази зърнена култура бяха с 13% по-малко в сравнение с миналата. От една страна, площите се намалиха, от друга, аномалиите в климата свалиха употребата на почвени хербициди. Като цяло пазарът на продукти за растителна защита в България се сви. Това е най-големият срив на този пазар от много години насам и оказа влияние върху нашите икономически резултати. Бизнесът ни с препарата „Систива“ беше много успешен. Неочаквано добри резултати имаме и с „Клеранда“ и „Бутизан“. За мен това означава, че имаме добра чуваемост от страна на българските фермери. Означава още, че имаме тяхното доверие.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия