В Болцано показаха бъдещето на индустрията с ябълки

Болцано - София
Единайсетото международно изложение на ябълките „Интерпома“ се проведе в Експо центъра „Фиера Болцано“ от 15 до 17 ноември. За пръв път тази година тук се състоя церемония по връчването на наградите “Интерпома“. С тях се удостояват иновативните технологии и машини, изложени на панаира. Тя се организира от Експо центъра „Фиера Болцано“ и Факултета по наука и технологии в Свободния университет в Бозен-Болцано, както и от Италианското дружество за производство на плодове, зеленчуци и цветя (SOI).
Технологичните награди на „Интерпома“ бяха представени на церемония по награждаването в салон „Зюдтирол“, на която присъстваха журито, управителният съвет на „Фиера Болцано“ и представители на чуждест­ранните агромедии.
Журито бе ръководено от Масимо Талявини, президент на Италианското дружество по овощарство и вицепрезидент на EURAC Reseurch, и включваше още изследователи и университетски преподаватели от Италия и цял свят. През октомври и ноември членовете на журито подробно проучиха и оцениха 25-те участващи компании и стигнаха до окончателно решение, след като провериха най-интересните нововъведения на щандовете на фирмите.

>> Четете броя тук <<

Агрополитиката

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш, заяви министърът...

Пазари, борси, цени

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на Европейския...

Хранителна индустрия

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

8 души са заболели от трихинелоза в Бургас след консумация на луканки. Деликатесът бил...

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия