В Болцано показаха бъдещето на индустрията с ябълки

Болцано - София
Единайсетото международно изложение на ябълките „Интерпома“ се проведе в Експо центъра „Фиера Болцано“ от 15 до 17 ноември. За пръв път тази година тук се състоя церемония по връчването на наградите “Интерпома“. С тях се удостояват иновативните технологии и машини, изложени на панаира. Тя се организира от Експо центъра „Фиера Болцано“ и Факултета по наука и технологии в Свободния университет в Бозен-Болцано, както и от Италианското дружество за производство на плодове, зеленчуци и цветя (SOI).
Технологичните награди на „Интерпома“ бяха представени на церемония по награждаването в салон „Зюдтирол“, на която присъстваха журито, управителният съвет на „Фиера Болцано“ и представители на чуждест­ранните агромедии.
Журито бе ръководено от Масимо Талявини, президент на Италианското дружество по овощарство и вицепрезидент на EURAC Reseurch, и включваше още изследователи и университетски преподаватели от Италия и цял свят. През октомври и ноември членовете на журито подробно проучиха и оцениха 25-те участващи компании и стигнаха до окончателно решение, след като провериха най-интересните нововъведения на щандовете на фирмите.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия