Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти!

Традиционно в края на годината Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) обявява кампания в подкрепа на българските производители на храни, която продължава до Коледа, когато в почти цялата страна се организират под различна форма фермерски пазари или изложения на местни производители, а в много търговски вериги се обособяват специални щандове. Тази година кампанията под мотото „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти!“ стартира с дискусионен форум и среща на министъра на земеделието Румен Порожанов с работещи в бранша производители и търговци.
Целта на кампанията
По неговите думи повече от половината стоки, които се предлагат в големите хранителни магазини, са произведени у нас. „Желаем в този месец и половина до Коледа да акцентираме върху нашите постижения, върху българското земеделско производство и българските храни. Искаме да надградим постигнатото, за да може да продължим по правилния път“, обясни Порожанов целта на кампанията. Той представи данни на аграрното ведомство, от които стана ясно, че за първите 8 месеца на годината в сравнение със същия период на 2017 г. ръстът в производството на меса и млечни продукти в България е между 10 и 20 процента. Отчита се и повишение с 13 на сто при износа на хранителни продукти и земеделски стоки родно производство.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия