STEYR - комунални трактори и технология от най-високо ниво във Високите Алпи

Мястото, където се раждат легенди
Изкачвайки се до 2500 м над морското равнище, високоалпийският път през Гросглокнер криволичи през най-високата планина в Австрия, а пейзажът непрестанно се разкрива, за да покаже спиращи дъха гледки към най-високата планина в страната, издигаща се на 3789 м. Нищо чудно, че проходът, открит през 1935, става магнит за туристи още от самото начало. Днес това е и една от трите най- големи забележителности в страната. Проходът е дълъг 48 км и със своите 36 остри завоя е разположен в сърцето на най-големия австрийски национален парк, който обхваща провинциите Залцбург, Тирол и Каринтия. Мнозина от легендите на колоезденето са родени тук и техниката също трябва да впечатлява с легендарни възможности. Снегонавявания над 10 м не са необичайни, а рекордът за най-високо снегонавяване от 21 м е отбелязан през 1953 г. От 1954 насам всяка пролет специално проектирани въртящи се снегорини „разрязват“ планините от сняг, за да може пътят да бъде почистен през месец май. Всяка година STEYR се включва в снегопочистването на Гросглокнер със своите снегорини и трактори.
Правилният избор за всяка задача
По време на специалното събитие на STEYR за комунална техника в третата седмица на май STEYR Terrus 6300 използва всичките си 313 к.с., за да разреже с плуг метри от снегонавявания. Изискванията на всяка община варират в зависимост от условията на терена. Тракторите трябва не просто да са готови да влязат в употреба по всяко време през годината и същевременно да са подходящи за различни цели, а също и да са ефективни - новите комунални трактори STEYR отговарят на всичките тези изисквания и предлагат персонализирани машини за всякакви нужди.
Новата S-Control-8 скоростна кутия в STEYR Profi, която бе удостоена с приза „Машина на годината за 2018“, предлага новаторски функции на скоростната кутия с несравнима ефективност. Новата серия STEYR Kompakt HD, с подсилени оси, прави най- малките STEYR трактори подходящи дори и за най- тежката комунална работа. Всички комунални трактори STEYR, от 56 до 300 к.с., комбинират стандартната комунална рамка със системния адаптер EURO III.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

Великотърновската пивоварна „Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел. Тя...

Хранителна индустрия

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри  68-та среща на Консултативния съвет на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия