МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК - Злато за качество взеха 38 фирми

Компаниите участваха на най-големите у нас изложения в хранително-вкусовата индустрия
Общо 38 фирми получиха признанието „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви, представени на най-големите в България изложения в хранително-вкусовата индустрия през тази година. Международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК се проведоха от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център, София.
Компаниите призьори грабнаха 88 златни медала за различни пазарни продукти, които впечатлиха 11-членното жури на комисията. Председател на комисията беше директорът на Дирекция „Контрол на храните“ на Българската агенция по безопасност на храните д-р Любомир Кулински. Уникални месни, млечни, хлебни и сладкарски продукти и отлични вина получиха високата оценка на професионалисти във всеки от секторите в хранително-вкусовата индустрия.

Награда за положените усилия
„Това е най-хубавият момент през годината. Защото награждаваме огромните усилия на производителите на българските храни. Да се върнем в корените си и да не забравяме, че имаме толкова добри продукти. Яжте ги с наслада, доверие и с усещането за гарантирано качество“, обясни по време на церемонията Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, член на комисията.
В изложение МЕСОМАНИЯ отличия получиха 11 месопреработвателни предприятия, които представиха 29 месни продукта. Изложение СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО отличи осем млекопреработвателни предприятия, които представиха 21 млечни продукта. От БУЛПЕК шест фирми получиха награди за 14 продукта. От изложение ИНТЕРФУД & ДРИНК девет фирми взеха награди за 17 свои продукта. В изложение САЛОН НА ВИНОТО четири фирми получиха приза „Златен медал с диплом“ за седем свои вина.
За първа година компаниите бяха удостоени с награди за серийно производство. В сектора на месото това е серията месни продукти „Fit Meat“, серия „На тепсия“ и серия „Via Natura“. В сферата на хляба това отличие получи серия „Живена“ за серия хляб с пълнозърнеста закваска с разнообразие от различни семена като чиа, тиква, сусам, соя, слънчоглед. Серия млечни продукти без лактоза също получиха награда, серия бутикови шоколади и серия готови меса, приготвени по сувид (под вакуум) технология.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия