Очаквайте повече добив от слънчоглед с AgCelence фунгицидите на БАСФ

Получавате ли максимума от слънчогледа във вашите полета? Има ли още нещо, с което да надградите ефективно слънчогледопроизводството?
БАСФ ви предлага две решения, които гарантирано ще увеличат добивите ви:
Ретенго – мултикроп фунгицид за слънчоглед, бобови и царевица, за контрол на болести и по-добра физиология.
Пиктор – безспорен лидер в контрола на вредоносните болести и особено склеротиния и сиво гниене и 15% по-високи добиви средно в слънчоглед.
Често на полето симптомите на болестите се бъркат с изсъхване и прегаряне на листата вследствие на високите температури. Основната разлика обаче е в загубата на добив. Само за пример средното намаление на добива от болести варира от -25% при фомата до -60% от склеротинията.
Превенцията и ранното приложение на Ретенго пази добива и подобрява физиологията на много изгодна цена! Мултикроп фунгицидът предпазва от стрес и увеличава добива дори и при нисък инфекциозен фон на полето. Безкомпромисен е срещу ранно появяващи се болести като алтернария, фома и фомопсис и е единственият регистриран фунгицид с физиологичен ефект в слънчоглед и царевица. Ретенго е фунгицид, на основата на най-новото активно вещество от групата на стробилурините – F500. Активни вещества, които, от една страна, са отлични фунгициди, а от друга – дават подобрена физиология и превенция на стреса при растенията.
При слънчоглед моментът на приложение на Ретенго е от 6-и лист до формиране на питата, но най-подходящият момент е в по-ранни фази, преди появата на стрес (6-и лист до бутонизация), а основните болести, които Ретенго контролира в тази фаза, са: фома, фомопсис и алтернария. Ретенго контролира ранната поява на болести в по-ранни фази на слънчогледа, а Пиктор със своя ненадминат контрол срещу склеротиния и сиво гниене гарантира опазването на културата в по-късните фази (бутонизация - цъфтеж).

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

Великотърновската пивоварна „Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел. Тя...

Хранителна индустрия

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри  68-та среща на Консултативния съвет на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия