Качествена генетика, усъвършенствани технологии и професионално отношение - естествено от РАПУЛ

На Международните открити дни на полето Рапул България се представи с нови хибриди при почти всички култури, които компанията предлага под двата си бранда на българския пазар: RAPOOL и SAATEN UNION.
Въпреки неблагоприятните климатични условия всички забелязаха предимствата на новите продукти, които  макар и частично увредени от бурите и градушките, бяха впечатляващи.
Новата генетика на РАПУЛ беше представена на полето от няколко хибрида рапица. ДАЛТОН, ДАРИОТ, ФРАНКЛИН и КРИСТАЛ са конвенционални хибриди от ново поколение. Те се отличават с мощен и бърз старт на развитие на есен, много добре развита коренова система, образуване на много на брой разклонения, започващи ниско над почвената повърхност, много шушулки и респективно изключително висок потенциал за добив.
ДАЛТОН – средно късен, и ФРАНКЛИН – средно ранен,  са много подходящи за по-късна сеитба, докато ДАРИОТ – средно ранен към средно късен, и КРИСТАЛ – средно ранен, разгръщат добивния си потенциал при нормални дати на сеитба. И четирите продукта са с отличен фитосанитарен профил благодарение на повишената устойчивост на Фома (ген Rlm7). Новости има и в Клиърфийлд технологията, където освен с лидера на пазара ЕДИМАКС CL фермерите имаха възможност да се запознаят и с новите ФЕНИКС CL и КЛАВИЕР CL – високодобивни, здрави, адаптивни към различни почвено-климатични условия хибриди.
Новости не липсваха и при житните: НЕМО и ХАМЕЛЕОН са сред новите предложения на SAATEN UNION – ранни, осилести, високодобивни пшеници, специално селектирани за условията на Югоизточна Европа. Заедно с добре познатите и наложени вече АТЛОН, РУМОР и ТРУБЛИОН допълват успешно портфолио на компанията.

Пазари, борси, цени

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби  на млякото за лична консумация

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби на млякото за лична консумация

В производството на млечни продукти през 2017 са вложени допълнително 20,1 млн. литра сурово...

Хранителна индустрия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Един от най-големите доставчици на плодове и зеленчуци в света Greenyard  затвори своя завод...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия