Карикс – Енергия за по-високи добиви!

В предизвикателната за рапицата есен регулирането на растежа и контролът на болестите са особено важни. В този критичен за рапицата период имаме шанс да съхраним добивния потенциал с лидера в растежните регулатори и фунгициди - Карикс.
Какво представлява Карикс?
Карикс е резултат от интензивна научноизследователска дейност и е специално разработен за рапица. Съдържа иновативна комбинация от две активни вещества – доказания метконазол и новото активно вещество, типичен растежен регулатор – мепикват-хлорид. Метконазол и мепикват-хлорид потискат биосинтезата на гиберелин (растежен хормон) в рапичните растения на различни нива, независимо едно от друго, но допълвайки се в техния начин на действие. Тази двойна атака преразпределя по най-правилния начин енергията на растението и по този начин се пренасочва растежната сила към корените за максимално усвояване на вода, хранителни вещества и успешно презимуване.
С какво Карикс е различен от другите продукти на пазара?
Към момента на българския пазар няма продукт в рапица освен Карикс, който да е комбинация от различни по механизъм на действие активни вещества – типичен растежен регулатор (мепикват хлорид) и мощен триазол (метконазол) в специална формулация за рапица.
Веднага след попадането на Карикс върху повърхността на растението капките се разтварят и за кратко време формират предпазен гланц върху листата, което, от една страна, е гаранция за по-пълно усвояване на активните съставки от растението, а от друга - предпазна мярка срещу замръзване. В сравнение с чистите азолови продукти ефикасността на Карикс е много по-надеждна и независима от климатичните условия и температурата, осигурявайки ефикасност още при средни дневни температури от 5 градуса. Факт е увеличена гъвкавост на приложение на Карикс спрямо съществуващите стандарти.

Агрополитиката

Увеличава се вносът на земеделски продукти в Китай

Увеличава се вносът на земеделски продукти в Китай

Министърът на земеделието Румен Порожанов представи  възможностите за засилване на...

Пазари, борси, цени

Проблемите на тютюнопроизводителите ще се решават от трибуната на парламента

Проблемите на тютюнопроизводителите ще се решават от трибуната на парламента

Tютюнопроизводителите от Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев протестират против готвеното от правителството увеличение...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия