Два СВЕТОВНИ РЕКОРДА ОТ AGRIFAC през 2017

AGRIFAC CONDOR ENDURANCE ПОСТАВИ НОВ СВЕТОВЕН РЕКОРД ПО ПРЕЦИЗНО ПРЪСКАНЕ
Agrifac доказа за пореден път своята глобална лидерска позиция в производството на самоходни пръскачки за растителна защита.
Компанията счупи всички досегашни рекорди за пръскане, като реализира качествено пръскане на 26 368 дка в рамките на 24 ч.
Така бе подобрен предишният рекорд от 25 500 дка за 24 ч.
Рекордът бе поставен в зърнопроизводствено стопанство в Западна Австралия, където участниците станаха свидетели на прецизно пръскане при норматив от близо 1100 декара на час! В рамките на рекорда бе поставен и друг рекорд - в един от часовете на пръскането бе приложен препарат за растителна защита върху рекордните 1507 дка/ч.
Новият световен рекорд бе поставен със самоходна пръскачка Agrifac Condor Endurance с работен захват на пръскащите щанги от 48 метра и допълнителна система HighTechAirPlus, която икономисва използваната при пръскане вода. Тази иновативна система осигурява компютърен контрол на променлива норма на литър за декар и контрол на размера на капките от кабината на оператора. Постигането на новия рекорд се реализира, въпреки че теренът бе на места много неравен, а освен това бяха налице по малко, но от всички често срещани препятствия: електрически стълбове, дървета, остри завои, странични наклони и редица неравности, отбелязаха организаторите от Agrifac.
Собственик на AGRIFAC Сondor постави световен рекорд за добив на пшеница
Земеделски производители от регион Кентърбъри, Нова Зеландия, собственици на самoходна пръскачка Agrifac Condor, поставиха нов световен рекорд по добив на пшеница. Зърнопроизводителите Ерик и Матсин Уотсън са постигнали добив от 16.791 тона от хектар благодарение и на приложена високоефективна растителна защита през цялата година със самоходната пръскачка Agrifac Condor.
От 4 години Ерик е горд собственик на Agrifac Condor, оборудвана със системата HighTechAirPlus, която позволява качествено пръскане с по-малко количество вода. Това удължава времето за пръскане, като за час се обработват по-големи земеделски площи в сравнение с други пръскачки.
След като Ерик Уотсън разбира, че е поставил нов световен рекорд по добив на пшеница, инвестира в нова самоходна пръскачка Agrifac Condor Endurance, с работен обхват на пръскащите щанги от 48 метра. Тази пръскачка зърнопроизводителят използва не само за растителна защита, но за прилагане на течни листни торове.
Condor Endurance е най-голямата пръскачка от серията “Condor”. Оборудвана е с 8000-литров резервоар, а в комбинация със системата HighTechAirPlus осигурява върхова производителност при намалена нужда от вода.

Агрополитиката

1 млрд. лева е одобрената субсидия по две от най-атрактивните мерки за закупуване на селскостопанска техника

1 млрд. лева е одобрената субсидия по две от най-атрактивните мерки за закупуване на селскостопанска техника

По две от най-атрактивните мерки, предоставящи възможност за закупуване на...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия