50 години ил дьо Франс в България

Над 5000 овце и кози за разплод са изнесени за южната ни съседка няколко месеца след като бе отпушен износът за Турция, заяви зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров при откриването на първото национално изложение за месодайни породи овце  на Сливен експо.
Животните, които виждаме тук, от породите ил дьо Франс и мутон шароле са гордост за българското животновъдство, а животновъдите, които развъждат тези породи, създават еталон за България, категоричен е Цветан Димитров
Тази година се навършват 50 години от внасянето на първите животни от породата ил дьо Франс в България и 15 години от внасянето на мутон шароле. В България има над 100 000  месодайни овце. В рамките на събитието се провежда  демонстрация на ехографско изследване на животни  от френски водещи специалисти. Сред чуждестранните гости на изложението беше   Жан Пиер  Жослен, председател на  френската Национална  организация за селекция на месодайни породи  ил дьо Франс и тексел.

Пазари, борси, цени

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби  на млякото за лична консумация

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби на млякото за лична консумация

В производството на млечни продукти през 2017 са вложени допълнително 20,1 млн. литра сурово...

Хранителна индустрия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Един от най-големите доставчици на плодове и зеленчуци в света Greenyard  затвори своя завод...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия