Space пространството за предизвикателства в агробизнеса

Животновъдството понастоящем се намира в центъра на големите предизвикателства на непрекъснато развиващия се свят - променящите се потребителски навици, реформата на ОСП през 2020 г., запазването на биологичното разнообразие, конкуренцията и промените в производствените райони на световно равнище, нестабилността на цените, организацията на труда, обновяването на земеделските производители и т. н. Земеделието е изправено пред редица предизвикателства, за да защити бъдещето си и да гарантира справедлив доход за производителите.
Днешното общество упражнява огромен натиск върху земеделските производствени сектори, като принуждава фермерите и техните структури за подкрепа да се променят бързо.
SPACE се организира, за да подкрепи земеделските стопани чрез тези промени, да предложи решения и иновации и да позволи на всички тези участници, които се намират под голям натиск, да си поемат дъх за четири дни и да се възползват от динамичната атмосфера, която насърчава професионалния и приятелския обмен.
Тази година изложението се провежда в труден, много конкурентен международен контекст - VIV Mea в Абу Даби през февруари, VIV Europe в Утрехт през юни, Eurotier в Хановер през ноември. Въпреки това натоварено разписание доверието на изложителите в нашето изложение е много голямо. Регистрираме същото ниво на участие, както миналата година.

Пазари, борси, цени

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби  на млякото за лична консумация

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби на млякото за лична консумация

В производството на млечни продукти през 2017 са вложени допълнително 20,1 млн. литра сурово...

Хранителна индустрия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Един от най-големите доставчици на плодове и зеленчуци в света Greenyard  затвори своя завод...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия