Селскостопанска академия, България и Виетнамската академия по селскостопански науки подписаха меморандум за сътрудничество

Селскостопанска академия, България и Виетнамската академия по селскостопански науки ще  си сътрудничат. Това стана ясно по време на среща на ръководствата на двете академии в Ханой.
 Председателят на ССА проф. Васил Николов и заместник-председателят на Виетнамската селскостопанска академия  Дао Ан подписаха меморандум за сътрудничество.Двете академии ще работят за насърчаване на сътрудничеството в областта на академичните изследвания и образованието, ще си сътрудничат  в научноизследователски програми.
 Те ще обменят научна информация и материали.
По време на срещата бяха дискутирани и по-конкретни теми, които ще бъдат приоритетни в партньорството: технологии и преработка на плодове и зеленчуци, консервиране на храни, биопроизводство, цветя и лечебни растение, роза и етерично-маслени култури, генетични ресурси и влиянието на промените в климата върху земеделието.

Агрополитиката

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

Земеделският сектор става все по-привлекателен, заяви министърът на земеделието и...

Пазари, борси, цени

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

Поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса прогнозират...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия