Селскостопанска академия, България и Виетнамската академия по селскостопански науки подписаха меморандум за сътрудничество

Селскостопанска академия, България и Виетнамската академия по селскостопански науки ще  си сътрудничат. Това стана ясно по време на среща на ръководствата на двете академии в Ханой.
 Председателят на ССА проф. Васил Николов и заместник-председателят на Виетнамската селскостопанска академия  Дао Ан подписаха меморандум за сътрудничество.Двете академии ще работят за насърчаване на сътрудничеството в областта на академичните изследвания и образованието, ще си сътрудничат  в научноизследователски програми.
 Те ще обменят научна информация и материали.
По време на срещата бяха дискутирани и по-конкретни теми, които ще бъдат приоритетни в партньорството: технологии и преработка на плодове и зеленчуци, консервиране на храни, биопроизводство, цветя и лечебни растение, роза и етерично-маслени култури, генетични ресурси и влиянието на промените в климата върху земеделието.

Агрополитиката

Увеличава се вносът на земеделски продукти в Китай

Увеличава се вносът на земеделски продукти в Китай

Министърът на земеделието Румен Порожанов представи  възможностите за засилване на...

Пазари, борси, цени

Проблемите на тютюнопроизводителите ще се решават от трибуната на парламента

Проблемите на тютюнопроизводителите ще се решават от трибуната на парламента

Tютюнопроизводителите от Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев протестират против готвеното от правителството увеличение...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия