Започна Неформалната среща на Съвета на министрите на земеделието и рибарството на ЕС

Започна Неформалната среща на Съвета на министрите на земеделието и рибарството на ЕС. В нея участва еврокомисарят за земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган. Основните теми на форума ще бъдат представени от комисар  Хоган, който ще представи законодателните промени, свързани с бъдещето на ОСП.
Основна тема на неформалната среща днес ще бъде възобновяването на поколенията в земеделския сектор. Темата е изключително важна,  за да може земеделският сектор да остане конкурентноспособен и стабилен. Всички присъстващи министри ще могат да изразят първоначалните си мнения, а същественият дебат ще продължи в Люксембург и в последствие от Австрийското председателство на Съвета на ЕС.
Дебатът тепърва започва, много от страните не са съгласни с намаляването на  бюджета за земеделие като цяло, каза министър Порожанов.

Агрополитиката

Увеличава се вносът на земеделски продукти в Китай

Увеличава се вносът на земеделски продукти в Китай

Министърът на земеделието Румен Порожанов представи  възможностите за засилване на...

Пазари, борси, цени

Проблемите на тютюнопроизводителите ще се решават от трибуната на парламента

Проблемите на тютюнопроизводителите ще се решават от трибуната на парламента

Tютюнопроизводителите от Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев протестират против готвеното от правителството увеличение...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия