Започна Неформалната среща на Съвета на министрите на земеделието и рибарството на ЕС

Започна Неформалната среща на Съвета на министрите на земеделието и рибарството на ЕС. В нея участва еврокомисарят за земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган. Основните теми на форума ще бъдат представени от комисар  Хоган, който ще представи законодателните промени, свързани с бъдещето на ОСП.
Основна тема на неформалната среща днес ще бъде възобновяването на поколенията в земеделския сектор. Темата е изключително важна,  за да може земеделският сектор да остане конкурентноспособен и стабилен. Всички присъстващи министри ще могат да изразят първоначалните си мнения, а същественият дебат ще продължи в Люксембург и в последствие от Австрийското председателство на Съвета на ЕС.
Дебатът тепърва започва, много от страните не са съгласни с намаляването на  бюджета за земеделие като цяло, каза министър Порожанов.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст. Поскъпването ще е факт към края на септември...

Хранителна индустрия

Реколтата от грах и зелен фасул е  с 50 %  по-малка

Реколтата от грах и зелен фасул е с 50 % по-малка

Огромен недостиг на зеленчуци се очертава в България. Tрябва да се даде възможност на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия