Започна Неформалната среща на Съвета на министрите на земеделието и рибарството на ЕС

Започна Неформалната среща на Съвета на министрите на земеделието и рибарството на ЕС. В нея участва еврокомисарят за земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган. Основните теми на форума ще бъдат представени от комисар  Хоган, който ще представи законодателните промени, свързани с бъдещето на ОСП.
Основна тема на неформалната среща днес ще бъде възобновяването на поколенията в земеделския сектор. Темата е изключително важна,  за да може земеделският сектор да остане конкурентноспособен и стабилен. Всички присъстващи министри ще могат да изразят първоначалните си мнения, а същественият дебат ще продължи в Люксембург и в последствие от Австрийското председателство на Съвета на ЕС.
Дебатът тепърва започва, много от страните не са съгласни с намаляването на  бюджета за земеделие като цяло, каза министър Порожанов.

Агрополитиката

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

Земеделският сектор става все по-привлекателен, заяви министърът на земеделието и...

Пазари, борси, цени

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

Поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса прогнозират...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия