Всички държави в района на Черно море ще съдействат за подобряване на контрола срещу нелегалния и нерегламентиран улов на риба

Всички държави в района на Черно море ще съдействат за подобряване на контрола срещу нелегалния и нерегламентиран улов на риба. Това  ще спомогне за запазване на ценния общ природен ресурс, който всички имаме,  заяви заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев по време на работна среща, проведена днес с Илья Шестаков, заместник-министър на селското стопанство на Руската Федерация  и ръководител на Федералната агенция по риболов на Русия
Шестаков е в България във връзка с Конференцията на високо равнище за риболова и аквакултурите в Черно море. Съорганизатори на срещата са Генералната комисия по рибарство за Средиземно море в рамките на Световната организация по храни и земеделие ФАО към ООН с правомощия по отношение на Черно море и Министерство на земеделието на Република България.
Предвидено е подписване на съвместна декларация за нелегалния, недеклариран и нерегламентиран улов, след която ще бъде дадена пресконференция.

Пазари, борси, цени

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби  на млякото за лична консумация

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби на млякото за лична консумация

В производството на млечни продукти през 2017 са вложени допълнително 20,1 млн. литра сурово...

Хранителна индустрия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Един от най-големите доставчици на плодове и зеленчуци в света Greenyard  затвори своя завод...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия