АЗПБ застава твърдо зад действията на министър Румен Порожанов

Протест по време на чума не е най-добрият начин да изразиш позицията си, още по-малко да защитиш производители, животни и граждани. Цялата гилдия сме възмутени от начина, по който бе политизиран проблемът, заяви от името на АЗПБ Венцислав Върбанов.
Възмутени сме от политическото поведение на Корнелия Нинова, от поведението на депутатите, които заедно с нея заведоха агитките на площада, каза председателят на Асоциацията на земеделските производители в България Венцислав Върбанов. По този начин се създадоха предпоставка да се обменят болестите. Отправяме молба към политиците да изпълняват своите политически функции без да преиграват със съдбите на хората и с проблемите на здравеопазването на животните. Защото е много лесно да се яхне вълната на недоволството когато виждаме, че обществото е чувствително, коментира още Върбанов.
Преди около месец и половина в Добричко бяха избити над половин милион птици заради птичия грип, напомни той. В птицекомбината в Дончево, който дава хляб на повече от 200 работници, загубите са над 4 млн. лева. Собственикът обаче стисна зъби и разреши на ветеринарите да си свършат работата. Това е единственият правилен подход, когато има опасност за сигурността в животновъдството. Ако продължим да действаме по този начин и африканската чума по свинете ще влезе в България.
 Заставаме твърдо зад действията на министър Порожанов и на администрацията, както и на българските ветеринарни лекари.

Агрополитиката

Увеличава се вносът на земеделски продукти в Китай

Увеличава се вносът на земеделски продукти в Китай

Министърът на земеделието Румен Порожанов представи  възможностите за засилване на...

Пазари, борси, цени

Проблемите на тютюнопроизводителите ще се решават от трибуната на парламента

Проблемите на тютюнопроизводителите ще се решават от трибуната на парламента

Tютюнопроизводителите от Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев протестират против готвеното от правителството увеличение...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия