НАЗ и Копа-Коджека настояват държавите членки самостоятелно да решават дали и как да прилагат тавани на директните плащания

НАЗ заедно със земеделски камари от ЕС и Копа-Коджека настояват държавите членки  самостоятелно да решават дали и как да прилагат тавани на директните плащания, след като отчетат спецификите на земеделските стопанства.
Мариела Йорданова, член на УС на НАЗ представи позицията на НАЗ против прилагането на тавани на директните плащания в новата ОСП и покани представителите на ЕП да се включат в следващото работно заседание на „Национален земеделски форум – ОСП след 2020“, който се провежда под ротационното председателство на НАЗ.
Представителите на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП бяха на тридневно официално посещение в България, за да се запознаят с опита и предизвикателствата, които срещат българските власти и заинтересовани организации във връзка с изпълнението на Общата селскостопанска политика на ЕС, както и техните позиции и предложения за бъдещото й развитие след 2020 г.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Fanaost е най-доброто сирене, отличено  на престижния международен конкурс  World Cheese Awards

Fanaost е най-доброто сирене, отличено на престижния международен конкурс World Cheese Awards

Норвежко сирене от типа Gауда e короновано за най-добро сирене по време на престижния...

Хранителна индустрия

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните  спря от разпространение в търговската мрежа спанака със съмнение,...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия