АЗПБ спря Наредбата за регистъра на горива

На проведена работна среща в Министерство на икономиката, организирана от заместник-министър Александър Манолев, бяха приети всички предложения на АЗПБ.
  Становището на Асоциацията беше изпратено официално на 21 ноември 2018г. до министъра на икономиката- г-н Караниколов и до министъра на земеделието и храните Румен  Порожанов по проект на Наредба за реда и условията за водене на регистър на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.
Благодарение на своевременната намеса на АЗПБ и категоричната позиция срещу така подготвената проектонаредба, проектът на документа е свален от сайта на МИ и от портала за Обществени консултации преди крайния срок на общественото обсъждане 30.11.2018г..
Тази седмица се очаква експертният екип на МИ да предостави нов проект за обсъждане.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия