Румен Порожанов: Посоката на развитие в агросектора е само една- напред и нагоре

Министър Румен Порожанов откри Осмия Национален агросеминар, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Той приветства обединената Асоциация на зърнопроизводителите и даде много висока оценка  за работата на организацията.
Според Порожанов в България зърнопроизводството е на много високо равнище като технология и  ефективност. Посоката на развитие е само една- напред и нагоре. В момента се подготвя задание за т. нар. SWOT- анализ, свързан с подготовката на стратегическите планове в новата Обща селскостопанска политика. Това е най-важния документ, който ще изведе целите, инструментите и начина по който ще бъдат финансирани плащанията
Подготовката на стратегическите планове в новата Обща селскостопанска политика е най-важния документ, който ще изведе целите, инструментите и начина по който ще бъдат финансирани плащанията. Темата за бюджета е много важна. България го запази, като абсолютна сума със съвсем леко увеличение  на директните плащания в рамките на целия програмен период, каза още министърът на земеделието.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия