Обединени Български Животновъди: За втори път отпускат „де минимис” за овцевъди и козевъди, а за говедовъди нито веднъж

За втори път в една година ДФЗ  отпуска  „де минимис” за овцевъди и козевъди, а за говедовъди и биволовъди нито веднъж, протестират от Асоциацията на говедовъдите.
Помощта се отпускала в резултат на протести на асоциация  “НОКА” без това да е изкоментирано или да е търсено за пореден път мнението по темата на останалите асоциации – браншови и развъдни.  Това безумие трябва да бъде спряно на секундата, заявяват от Асоциацията на говедовъдите.
Управителният съвет на “Обединени Български Животновъди”  е категорично против отпускането на помощта на земеделски стопани, които през 2017г. не са могли да реализират на пазара минимално изискуемите количества мляко по схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол, защото:
1. Не може да се отпуска де минимис за бенефициенти, които не са спазили разпоредбите на Наредба №3/2015г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания. Правилата са еднакви за всички бенефициенти (животновъди), кандидати за помощта.
2. Не може да се отпуска помощ на бенефициенти в случая животновъди – овцевъди и козевъди, които не са изпълнили условията на Наредбата и са кандидати за плащания с еднакъв старт с онези, които са изпълнили условията през 2017г. Такива хора не само че не трябва да получават помощ, а трябва да бъдат и санкционирани!

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия