Хлябът е силно химизиран още от полето

Земята ни вече е уморена от химическите торове и хербициди, а хлябът е силно химизиран още от полето. Съвременната генно модифицирана пшеница е перфектната хронична отрова, заяви американският учен Уилям Дейвис.
Най-големите поръчки от Европа за хербициди и други химически продукти идват от България. Българските зърнопроизводители използват много отровни пестициди, за да имат по-голям добив и да предпазят реколтата си от вредители. Няма контролиращ орган, който да следи с какво количество пестициди се пръскат житните култури у нас. Информацията се потвърждава от един от най-крупните разпространители на химикали и ГМО култури – Монсанто.
У нас безотговорно се изсипват бои в тестото на т. нар. черен хляб. Това доказа масирана проверка на инспектори. В случая става въпрос за безотговорните Е-та, на които продължаваме да не обръщаме внимание. При проверката беше установено, че в България се използва евтина турска мая, която е от живи бактерии, развъждани върху кости. Никой още не е изследвал въздействието на тази мая върху организма.

Агрополитиката

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж....

Пазари, борси, цени

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански...

Хранителна индустрия

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ е издал актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен. Констатирани са...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия