Румъния търси произведени в България зеленчуци

В Румъния  има голямо търсене на български краставици, защото местната оранжерийна продукция е вече изчерпана. Северната ни съседка търси произведени в България зеленчуци и най-вече гладки краставици.
На фермерския пазар в град Гюргево продукцията си излагат производители на зеленчуци от цяла Южна Румъния. Цените на доматите тук точно кореспондират с тези на българските пазари. Изкупната цена на българските  краставици за Румъния се движи в доста тесния диапазон от 55 до 70 ст. В Румъния туршиите се правят с по-големи по размери плодове в по-големи буркани, това позволява на българските фермери да продават там такива партиди след обирането на идеалните за консервиране у нас малки краставички.
Търговците от Румъния не искат никакви документи, което означава, че някъде по пазарите от другата страна на Дунав българските краставици се препродават като румънски, само че на по-високи цени.

Агрополитиката

Министърът на земеделието Румен Порожанов забранява груповият лов на дива свиня

Министърът на земеделието Румен Порожанов забранява груповият лов на дива свиня

Министърът на земеделието Румен Порожанов забранява груповият лов на дива...

Пазари, борси, цени

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст

Хлябът ще поскъпне със 7-8 ст. Поскъпването ще е факт към края на септември...

Хранителна индустрия

ЕК  одобри проекта за борба с двойните стандарти на храните

ЕК одобри проекта за борба с двойните стандарти на храните

Европейската комисия одобри българската програма за борба с двойните стандарти на храните, заяви евродепутатът...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия